MEKLAREN PREDSTAVIO NOVI BOLID: Za još bolje rezultate Sainca i Norisa
Foto: Profimedia

FORMULA 1

MEKLAREN PREDSTAVIO NOVI BOLID: Za još bolje rezultate Sainca i Norisa

Ostali sportovi -

Ekipa Meklaren predstavila je danas u Vokingu novi bolid MCL35 kojim će se takmičiti u predstojećoj sezoni Formule 1.

"Ovo je važan trenutak za ceo tim. Svaki član ekipe je uložio mnogo vremena i snage tokom proizvodnje MCL35. Karlos i Lando su pokazali odlučnost prošle sezone i nastavili su naporno da rade i u pripremama za testiranja za predstojeću sezonu. Radujemo se što ćemo graditi na onome što je bilo veoma pozitivno u prvoj godini sa njima za volanom. Očekujemo veliku borbu sa ekipama sa kojima smo se borili prošle godine. Važno je da se koncentrišemo na sebe, želimo da napredujemo. Zadovoljan sam onim što sam video tokom zime i napretkom koji smo ostvarili kao tim", rekao je direktor Meklarena Andreas Zajdl.

Meklaren je za svoj bolid tradicionalno zadržao boju papaje i plavu, ali prvi put sa mat završnicom, a u sedištu ekipe otkrili su ga vozači Karlos Sainc i Lando Noris, koji ulaze u drugu sezonu.

Meklaren se prošle sezone popeo na četvrto mesto konstruktora, što je najbolji rezultat ekipe od 2012. godine. Prošle sezone u trci u Brazilu Meklaren je bio na podijumu, prvi put od 2014. godine, kada je Sainc pomeren na treće mesto posle kazne Luisu Hamiltonu iz Mercedesa.

Meklaren će ove sezone koristiti Renoove motore, a od 2021. godine preći će na Mercedesove.

Meklaren će učestvovati na predsezonskim testiranjima u Barseloni od 19. do 21. februara, dok je drugi set testiranja predvidjen za period od 26. do 28. februara.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 15. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track