MI SMO SVE SAMO NE SPORTSKA NACIJA! Bojan Janić SUROVO ISKREN: Koga zanima sport u našoj zemlji, realno...
Foto: Starsport©

RAZOČARAN U SPORT

MI SMO SVE SAMO NE SPORTSKA NACIJA! Bojan Janić SUROVO ISKREN: Koga zanima sport u našoj zemlji, realno...

Ostali sportovi -

Bivši odbojkaški reprezentativac, a danas trener odbojkaša Partizana Bojan Janić razočaran je trenutnim stanjem u srpskom sportu.

Mnogo toga dao je Bojan Janić srpskoj odbojci kao igrač, a od kada se 2016. povukao sa parketa, trudi se da doprinese kao trener.

Bio je u stručnom štabu Nikole Grbića dok je njegov nekadašnji saigrač vodio reprezentaciju Srbije, a sada je trener Partizana.

foto: Starsport©

Tužno izgledaju beogradske dvorane kada ugoste odbojkaše. Čak ni večiti derbi ne može da privuče više od stotinak gledalaca. Nedavno je bilo bolno gledati duel Crvene zvezde i Partizana (3:0), na kojem su se čula samo trojica vatrenih pristalica crno-belih.

- To je problem koji traje od kada sam ja igrao u Srbiji, od 2000-ih. Sada jeste drastičnije. Ali, koga zanima sport u našoj zemlji, realno. Mi mislimo da nas zanima, ali nas ne zanima. Nemamo kulturu sporta. Odbojka je porodičan sport, koji bi na tribinama trebalo da okupi decu i roditelje. Svestan sam i da kvalitet naše klupske odbojke nije na nekom zavidnom nivou - razočaran je strateg Partizana Bojan Janić.

foto: Starsport©

Nekadašnji reprezentativac primećuje i da ovakva liga nudi dramatične, neizvesne utakmice.

- Ne znam kako izaći iz ovoga, jer vidim nezainteresovanost. Ako pogledate bilo koji drugi sport, osim košarke, fudbala zbog Partizana i Zvezde, sve ostalo je tuga. Priča o sportskoj naciji ne pije vodu. Mi smo sve samo ne sportska nacija. Sportska nacija je ona koja ima sportsku kulturu - ističe Janić.

foto: Starsport©

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track