SRBIJI BRONZA NA BALKANIJADI: Bejzbolaši I softbolašice osvojili medalju u Sofiji!
Foto: Kurir

NOVI SPORT - “BEJZBOL 5”

SRBIJI BRONZA NA BALKANIJADI: Bejzbolaši I softbolašice osvojili medalju u Sofiji!

Ostali sportovi -

Novi sport, novo takmičenje i već - medalja! Srbija je još jednom pokazala da ima sportsku naciju!

Na prvom Balkanskom prvenstvu u sportu koji tek uzima maha - “Bejzbol pet”, naš nacionalni tim sastavljen od softbolaša i softbolašica osvojio je bronzanu medalju. Našim momcima i devojkama za dlaku je izmaklo finale, samim tim i svetlija medalja, ali i ovo se vodi kao veliki uspeh.

foto: Kurir

Srbija je u meču za treće mesto na prvom Balkanskom prvenstvu u Sofiji, održanom u jednom soping molu, pobedila selekciju Moldavije posle četiri produžetka. Čak tri pobede, uz samo jedan poraz ostvarila je Srbija, a isti skor ima i Bugarska, osvajač prve Balkanijade.

Inače, sport pod nazivom “bejzbol 5” zasad je neolimpijski i najiži je pravom bejzbolu i softbolu, pa ga u Srbiji igraju profesionalni softbolaši i softbolašice.

foto: Kurir

Preciznije rečeno, ono što je futsal u odnosu na fudbal ili basket u odnosu na košarku, to je “bejzbol pet” u odnosu na softbol i bejzbol.

Istorisjku bronzu na prvoj Balkanijadi u opremi Srbije osvojili su: Tatjana Stojanov, Anastasija Miljuš, Martina Djurković, Nastasija Nedeljković, Ognjen Babić, Miroslav Ajduković, i braća Dragan i Milan Djordjević.

foto: Kurir

Poslednjepomenuti je i igrač i selektor. Deo ekspedicije naše reprezentacije u Sofiji bio je i predsednik Softbol saveza Srbije Slobodan Djurić, kao i trener Momčilo Božić, dok je Kurir bio jedini mediji iz Srbije na ovom takmičenju.

“Svaka medalja je uspeh, pa tako i ova bronzana, pogotovo ako se zna da nam je ovo prvo takmičenje u novom sportu. Ostaje žal što nismo igrali finale, jer su momci i devojke igrom to zasluži, ali svakako i bronza je lepa. Naša reprezentacija opravdala je očekivanja, a organizatori kažu da smo igrali u najlepšoj opremi koju krasi grb Srbije i znak Ministarstva omladine i sporta”, izmedju ostalog je istakao Slobodan Djurić.

foto: Kurir

Inače, Srbija je na ovoj Balkanijadi bila akter najduže utakmice (meč za treće mesto imao je četiri produžetka), ali i najubedljivije pobede (u grupnoj fazi protiv Moldavije 18:3).

Kurir sport / Goran Andjelković

Foto: Goran Andjelković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track