STRELJAŠTVO: Užičanima tri zlata drugog dana Prvenstva Srbije u Nišu
Foto: Streljački Savez Srbije

UBEDLJIV TRIJUMF

STRELJAŠTVO: Užičanima tri zlata drugog dana Prvenstva Srbije u Nišu

Ostali sportovi -

Mladi članovi užičke Streljačke družine „Aleksa Dejović“ obeležili su drugi dan Prvenstva Srbije standardnim vazdušnim oružjem za juniorke i juniore u Nišu.

Užičani su osvojili tri zlatne medalje. Strelci „Alekse Dejovića“ su ubedljivo trijumfovali u ekipnim nadmetanjima juniorki i juniora pištoljem. Treće zlato klubu iz Užica doneo je Nemanja Mitrović, koji je bio najuspešniji u pojedinačnom takmičenju omladinaca pištoljem. Drugi je bio Damjan Miladinović (Jagodina 92), a treći Zlatomir Marković (Sava Mesarci).

Zlato u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji priglrila je Jovana Todorović (Novi Beograd-Ušće). Todorovićeva se okitila „duplom krunom“, jer pre nedelju dana bila je najuspešnija juniorka vazdušnim pištoljem na finalu Kupa Srbije, održanom takođe u Nišu.

Iza Todorovićeve plasirale su se Marta Mratinković (GT Leskovac) i Stanislava Popov (Sova , Kikinda).

U takmičenju mikseva puškom dominirao je tim kragujevačkog „Čika Mate“ (Teodora Vukojević/Marko Ivanović). Njih dvoje su bili najbolji i u prvoj i u drugoj fazi kvalifikacija, a u meču za zlato savladali su drugu ekipu Novog Sada 1790 sa 16:6. Bronza je pripala prvom timu Novog Sada 1790.

„Čika Mata“ je , poput „Alekse Dejovića“, osvojio tri zlata na ovogodišnjem prvenstvu države, jer u subotu su obe ekipe kragujevačkog kluba bile najbolje u timskim takmičenjima puškom.

(Kurir sport/Streljački savez Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track