Najnovije vesti

VREME JE ZA OSTAVKU! Predsednik RS Srbije Božidar Đurković na visokoj funkciji je 21 godinu! (FOTO)

NEVEROVATNI PODACI IZ RUKOMETNOG SAVEZA

VREME JE ZA OSTAVKU! Predsednik RS Srbije Božidar Đurković na visokoj funkciji je 21 godinu! (FOTO)

Ostali sportovi

Došao je tiho i ušao u legendu, rečenica je iz čuvenog stripa Dok Holidej, koja se može primeniti i na aktuelnog predsednika Rukometnog saveza Srbije (RSS) Božidara Đurkovića. Konotacija pojma „legenda“ u ovom slučaju je nešto malo drugačija...

Od 1999. pa do današnjih dana Đurković je bez prekida na jednoj od dve najmoćnije funkcije u RSS. Nekadašnji generalni sekretar, sadašnji predsednik ostaje ovih dana bez još jednog u nizu selektora koji nisu zadovoljili, tj. nisu uspeli da srpskom rukometu donesu neki rezultat iole vredan poštovanja. Da podsetimo, ostavku je podneo Nenad Peruničić.

foto: Profimedia

Možda problem ipak nije u struci - selektoru, igračima...

Možda zec leži u fotelji i ne uspeva da nađe rešenje za oživljavanje sporta u kom smo bili svetski i olimpijski šampioni.

- Ako je Božidar Đurković najveći problem u rukometu, onda je taj problem rešiv - poruka je Božidara Đurkovića, koji je zaključio:

- Povlačenje sa funkcije je uvek u opticaju, za svoj rad odgovaram Skupštini.G. Filipović

NAJBOLJI IMA RECEPT POSLUŠAJTE NENADIĆA!

Zvanično najbolji igrač Evrope Petar Nenadić jasno je rekao kakvo je stanje u srpskom rukometu. I kako problem treba rešavati:

- Dajte, ljudi, dovedite valjanog trenera i da svi zajedno počnemo nešto da radimo. Ovako više ništa ne ide. Svakog januara ista priča, govorimo iste stvari i ništa ne pomaže. Za 15 godina smo dvaput prošli u drugi krug. Dosta je stvarno. U rukometu 20 godina ništa ne funkcioniše, vode ga pogrešni, nema sistema i cilja!

Kurir.rs/  Foto: Beta, Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...