VREME JE ZA OSTAVKU! Predsednik RS Srbije Božidar Đurković na visokoj funkciji je 21 godinu! (FOTO)
Foto: Beta

NEVEROVATNI PODACI IZ RUKOMETNOG SAVEZA

VREME JE ZA OSTAVKU! Predsednik RS Srbije Božidar Đurković na visokoj funkciji je 21 godinu! (FOTO)

Ostali sportovi -

Došao je tiho i ušao u legendu, rečenica je iz čuvenog stripa Dok Holidej, koja se može primeniti i na aktuelnog predsednika Rukometnog saveza Srbije (RSS) Božidara Đurkovića. Konotacija pojma „legenda“ u ovom slučaju je nešto malo drugačija...

Od 1999. pa do današnjih dana Đurković je bez prekida na jednoj od dve najmoćnije funkcije u RSS. Nekadašnji generalni sekretar, sadašnji predsednik ostaje ovih dana bez još jednog u nizu selektora koji nisu zadovoljili, tj. nisu uspeli da srpskom rukometu donesu neki rezultat iole vredan poštovanja. Da podsetimo, ostavku je podneo Nenad Peruničić.

foto: Profimedia

Možda problem ipak nije u struci - selektoru, igračima...

Možda zec leži u fotelji i ne uspeva da nađe rešenje za oživljavanje sporta u kom smo bili svetski i olimpijski šampioni.

- Ako je Božidar Đurković najveći problem u rukometu, onda je taj problem rešiv - poruka je Božidara Đurkovića, koji je zaključio:

- Povlačenje sa funkcije je uvek u opticaju, za svoj rad odgovaram Skupštini.G. Filipović

NAJBOLJI IMA RECEPT POSLUŠAJTE NENADIĆA!

Zvanično najbolji igrač Evrope Petar Nenadić jasno je rekao kakvo je stanje u srpskom rukometu. I kako problem treba rešavati:

- Dajte, ljudi, dovedite valjanog trenera i da svi zajedno počnemo nešto da radimo. Ovako više ništa ne ide. Svakog januara ista priča, govorimo iste stvari i ništa ne pomaže. Za 15 godina smo dvaput prošli u drugi krug. Dosta je stvarno. U rukometu 20 godina ništa ne funkcioniše, vode ga pogrešni, nema sistema i cilja!

Kurir.rs/ Foto: Beta, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track