Najnovije vesti

SVE MIRIŠE NA TO DA ĆE STRANAC BITI NOVI SELEKTOR RUKOMETAŠA: Klupa čeka četiri Španca, samo - ko će to da plati?
Foto: EPA/Sascha Steinbach, EPA/Maxim Shipenkov, Profimedia

Pomagajte, amigosi

SVE MIRIŠE NA TO DA ĆE STRANAC BITI NOVI SELEKTOR RUKOMETAŠA: Klupa čeka četiri Španca, samo - ko će to da plati?

Ostali sportovi

Januarski debakl rukometaša na Evropskom prvenstvu, još jedne Olimpijske igre na koje naš nacionalni tim nije uspeo da se plasira, ostavka selektora Nenada Peruničića... Tužna je istina da se zapravo ništa nije promenilo. Osim predsednika RSS Božidara Đurkovića, kome ove godine ističe mandat, a koji se i dalje pita o budućnost našeg nekad trofejnog sporta.

Prema pisanju Sportskog žurnala, čelnici našeg saveza sada su odlučni u nameri da se okrenu stranom stručnjaku kao rešenju za mesto selektora, a kao ozbiljni kandidati figuriraju njih četvorica. I svi odreda Španci, provereni lisci koji umeju da naprave rezultat.

Prvi pik je, kako se navodi, David Dejvis, a mesto na selektorskoj klupi mogli bi da zauzmu i Raul Gonzales, Antonio Karlos Ortega i Ćavi Sabate, mladi, ali i iskusni stručnjaci, koji i te kako razumeju potrebe modernog rukometa. Na prvi pogled - sjajna ideja, mada kada se setimo kako je prošao Španac na klupi fudbaleri, i nismo nešto presrećni, ali je pitanje svih pitanja u ovom slučaju ko će da plati trofejnog stranca kada se zna da rukomet ne može da se pohvali nekim zavidnim finansijskim saldom.

G. F.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...