11 OD 11: Vaterpolisti Novog Beograda PREGAZILI i bivšeg šampiona Evrope (FOTO)
Foto: VK Novi Beograd

PRVA A LIGA

11 OD 11: Vaterpolisti Novog Beograda PREGAZILI i bivšeg šampiona Evrope (FOTO)

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Novog Beograda, iako desetkovani povredama igrača, u 11. kolu Prve A lige savladali su bivšeg višestrukog šampiona države Evrope, PVK Bečej - 13:6.

Novobeograđani su time zadržali stoprocentan učinak.

Početak utakmice je bio vrlo dinamičan i efikasan. Prvi napad je imao Novi Beograd ali nije iskorišćen, da bi gosti došli do prednosti već u narednom napadu preko Krstonošića, šutem sa distance. Domaćin vrlo brzo stiže do preokreta, jer je već u sledećem napadu takođe šutem sa distance izjednačenje doneo Tomić, a vođstvo u napadu posle tog iz polukontre Filipović. Nije proteklo ni pola prve četvrtine, a Novi Beograd je postigao još dva gola preko Bašice iz peterca i Nikolova. U nastavku četvrtine domaći su propusitli još par prilika, a rezultat je u poslednjem minutu smanjio Čavić za 4:2.

foto: VK Novi Beograd

Početkom drugog dela, Mesaroš smanjuje na 4:3, a posle tri minuta igre Nikolov postiže svoj drugi gol, ovog puta sa dva metra za 5:3, što je bio i konačan rezultat na poluvremenu.

Karakteristika ovog dela igre je vrlo nepovezana igra Novobeograđana, sa puno grešaka i loših dodavanja. Sa druge strane već od ove četvrtine pa do kraja, gosti su delovali prilično nemoćno u napadu. Veći broj njihovih napada završavao se bacanjem lopte u stranu pred istek vremena ili šutevima sa velike udaljenosti.

foto: VK Novi Beograd

U trećoj četvrtini Novi Beograd je zaigrao nešto bolje, što je bilo dovoljno da se ovaj period dobije sa 4:1 i obezbedi pobeda. Bašica za Novi Beograd i Mesaroš za Bečej, bili su strelci iz peteraca, a zatim su do kraja ovog perioda golove za domaćina postigli Bašica dva i Asanović jedan, za 9:4.

I poslednji period igre Novi Beograd je dobio, ovog puta sa 4:2. Strelci za Novi Beograd bili su Žeželj dva puta, a Bašica i Asanović po jednom, dok su golove za goste postigli Mesaroš i Krstonošić.

Sa pet golova istakao se mladi igrač Novog Beograda Andrej Bašica, dok je i pored dvomesečne pauze zbog povrede, odličnu utakmicu odigrao Mateja Asanović.

Narednog vikenda ekipa Novog Beograda gostuje ekipi Valjeva.

foto: VK Novi Beograd

NOVI BEOGRAD: D. Rističević, K Đ. Filipović 1, A. Stefanović, V. Vrejić, M. Žeželj 2, P. Tomić 1, N. Nikolov 2, O. Ilić, O. Živković, A. Bašica 5, M. Manojlović, M. Asanović 2, D. Pantelić. Trener: Vladimir Vujasinović, Mladen Marinković

BEČEJ: A Sašin, M. Vuković, A. Čavić 1, M. Čurčin, Z. Perić, V. Mesaroš 3, A. Pantić, N. Velimirov, U. Kovačev, N. Jović, V. Korovljev, Ž. Bušić, N. Krstonošić 2. Trener: Goran Krstonošić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track