OSVOJILI ODLIČJE: Strelci Srbije osvojili bronzu u ekipnom takmičenju pištoljem na EP!
Foto: Streljački Savez Srbije

streljaštvo

OSVOJILI ODLIČJE: Strelci Srbije osvojili bronzu u ekipnom takmičenju pištoljem na EP!

Ostali sportovi -

Muška streljačka reprezentacija Srbije osvojila je danas bronzanu medalju u ekipnom takmičenju pištoljem na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Vroclavu.

Srpski tim nastupio je u sastavu Damir Mikec, Duško Petrov i Dimitrije Grgić, a u duelu za bronzu pobedio je Nemačku sa 16:12.

Srpski tim je prekjuče u prvoj fazi kvalifikacija bio četvrti, a isti plasman ponovio je i danas u četvrtfinalu i izborio meč za bronzu sa Nemcima. Srbija je od početka vodila, Nemačka je u par navrata uspevala da izjednači, ali Srbija nije dozvolila preokret.

U meču za zlato Rusija je pobedila Italiju sa 17:13.

Na Evropskom prvenstvu u Vroclavu Srbija je osvojila dve zlatne medalje, srebrnu i bronzanu.

Zlatnu medalju pištoljem osvojila je Bobana Momčilović Veličković, miks pištoljem Zorana Arunović/Damir Mikec osvojili su srebro, a Andrea Arsović osvojila je bronzu puškom.

Reprezentativci Srbije puškom zauzeli su osmo mesto u timskom takmičenju i nisu prošli u borbu za medalje.

U četvrtfinalnoj fazi kvalifikacija srpski strelci Milutin Stefanović, Lazar Kovačević i Milenko Sebić, ekipni vicešampioni Evrope iz 2019, su zajedno pogodili 619,3 kruga, što je bilo dovoljno za osmu poziciju.

"Devojke su u kvalifikacijama gadjale odlično i izborile plasman u meč za zlato, što smo i očekivali. U finalnom duelu sa Poljakinjama obe ekipe su imale uspone i padove. Medjutim, naš tim je imao manje oscilacija od domaćina i znao je da se vrati u dobar ritam kada je bilo važno. Kad se podvuče crta, ipak je presudio kvalitet. Uostalom, mi u svojim redovima imamo pojedinačnu šampionku Evrope Bobanu Momčilović Veličković i osvajača srebra u miksu Zoranu Arunović", rekla je selektorka ženske reprezentacije za pištolj Jelena Arunović.

Ženska ekipa je u kategoriji pištolja pobedila Poljsku sa 16:12 i osvojila znatnu medalju.

Trener muške ekipe za pištolj Goran Mikec zadovoljan je medaljom.

"U kvalifikacijama naš tim nije blistao. Bilo je uspona i padova, ali ipak su uspeli da izbore meč za medalju. U duelu sa Nemcima bili smo favoriti, Srbija ima i kvalitetniju i iskusniju ekipu, koja je već pet godina zajedno. Možda konačan rezultat to ne govori, ali pobeda je bila ubedljiva. Naši takmičari su nizali odlične hice i nisu dozvolili iznenadjenje", naveo je Mikec.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track