INCIDENTI U BUDVI SU DOBRO ISPLANIRANI: Režija crnogorske policije
Foto: Printscreen

Otkrivamo

INCIDENTI U BUDVI SU DOBRO ISPLANIRANI: Režija crnogorske policije

Ostali sportovi -

Kad sam ušao na bazen, nisam video nijednog policajca. Meč Budva - Partizan pre mesec dana, na kome je bilo 300 naših navijača, prošao bez problema, poručio je Mirko Bradajić

Incidenti na bazenu u Budvi nisu se desili slučajno, već imaju debelu pozadinu. Naime, informacije do kojih je došao Kurir bacaju senku na sve ono što je crnogorska policija zvanično saopštila.

Potpuno je nejasno kako su navijači Partizana ušli u bazen bez pregleda obezbeđenja. Gde je bila policija da nadgleda ulazak navijačke grupe na bazen? To je samo jedno od mnogo spornih pitanja.

- Kada sam ušao na bazen, nisam video nijednog policajca - rekao je Mirko Bradajić, predsednik Partizana, za Kurir.

Prethodno gostovanje na istom mestu prošlo je bez incidenata.

- Pre mesec dana smo igrali meč protiv Budve na kome je bilo 300 naših navijača, tu su bile i pristalice domaćeg tima, pa su tribine bile pune. Sve je prošlo bez ijednog jedinog incidenta.

Ukoliko su navijači ušli na bazen bez pretresa, to je odgovornost policije, koja je kasnije saterala Grobare u ćošak i onda je došlo do nemilih scena prilikom njihovog napuštanja bazena.

- Na tribinama je tada bilo 30-40 navijača, kako su oni ušli to zaista ne znam jer sam bio na samom bazenu. Da li je bilo pretresa ili ne, stvarno nisam video. Znate kako, svedok sam bio mečeva gde policija besprekorno radi svoj posao. Kada smo igrali protiv Galatasaraja posle onog nemilog događaja u Istanbulu, oko 200 pripadnika policije bilo je zaduženo za bezbednost meča i sve je proteklo bez ikakvih problema. Podsećam, tada nije bilo gostujućih navijača na meču - jasna je paralela koju podvlači Bradajić.

Kurir je poslao šest pitanja policiji u Budvi, na koje do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

foto: Arhiva Kurira

Predsednik UO Partizana Aleksandar Šoštar informisao se o dešavanjima u Crnoj Gori preko našeg lista, jer zbog sukoba unutar kluba je njegov status i dalje na ledu.

- Detalje stvarno ne znam, sve što znam jeste ono što sam pročitao kod vas u Kuriru. U svakom slučaju ovo je katastrofa za vaterpolo. Poslednja stvar koja nam je potrebna jesu ovakvi događaji. Nemam reči zaista, ne mogu da poverujem da nam se ovo dešava.

Vaterpolo cirkus: PROMENJENA PRAVILA UOČI POSLEDNJEG KOLA

Dan pre odlučujećeg meča Primorca i Partizana UO Regionalne lige doneo je odluku o proširenju takmičenja za narednu sezonu. To automatski znači da Partizan, bez obzira na ishod utakmice sa crnogorskim klubom, neće ispasti iz lige.

Naime, ukoliko i izgube, crno-beli će igrati u baražu za popunu elitne lige, i to protiv trećeplasirane ekipe iz drugog ranga takmičenja. Meč Primorac - Partizan odigran je bez prisustva publike.

PITANJA KOJE JE KURIR POSLAO CRNOGORSKOJ POLICIJI

Kako su navijači ušli u dvoranu bez pretresa, kako se navodi u vašem saopštenju? Da li je obaveza policije da nadgleda ulazak navijača na bazen?

Gde je bila policija na ulazima na bazen i da li je bila u dovoljnom broju prisutna na ovom događaju?

Da li ste bili upoznati da navijači Partizana dolaze na meč kao organizovana navijačka grupa i da li su oni imali policijski nadzor?

Zašto 45 minuta pre početka utakmice na bazenu nije bio nijedan policajac?

Kako je meč Budva - Partizan od pre mesec dana prošao bez ijednog incidenta, iako je tada bilo na tribinama čak 300 navijača Partizana?

(Kurir.rs / Foto: Prinrskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track