Najnovije vesti

STRAH OD EPIDEMIJE ODLAŽE PLANETARNA TAKMIČENJA: Koronavirus ugrožava Svetsko prvenstvo u snukeru (FOTO)
Foto: AP

POD ZNAKOM PITANJA

STRAH OD EPIDEMIJE ODLAŽE PLANETARNA TAKMIČENJA: Koronavirus ugrožava Svetsko prvenstvo u snukeru (FOTO)

Ostali sportovi

Svetsko prvenstvo u snukeru moglo bi da se odigra bez publike u Šefildu, ili da bude odloženo za kasniji termin zbog straha od epidemije korona virusa.

Čelni ljudi svetskog snukera priznali su da moraju da razmotre sve scenarije, nakon što je britanska vlada u ponedeljak saopštila "da očekuje da se virus znatno proširi", preneo je Eurosport.

Svetsko prvenstvo na programu je od 18. aprila do 4. maja u Krusibl teatru u Šefildu.

Otvoreno prvenstvo Gibraltara počinje u sredu, uz učešće svetskog šampiona Džada Trampa. Kako je najavljeno, mečevima će prisustvovati najviše 100 gledalaca, kako bi se sprečilo širenje novog virusa.

foto: AP

"Kako sada stvari stoje, očekujemo da se sva takmičenja u Ujedinjenom Kraljevstvu održe, ali moramo da razmotrimo sve scenarije, uključujući i da se turniri odigraju bez publike. Poslušaćemo savet nadležnih", rekao je portparol Svetskog snukera.

Predsednik Svetske snuker asocijacije Beri Hern naveo je da je zdravlje igrača, navijača, sudija i svih učesnika u organizaciji turnira na prvom mestu.

Sve će zavisiti od odluke britanskih vlasti oko javnih okupljanja i rizika po javno zdravlje. Sala na Krusiblu prima nešto manje od 1.000 ljudi.

foto: EPA/Nicola Fossella

"Svi pažljivo prate efekte širenja korona virusa i slušaju savete vlasti. U narednim nedeljama procenićemo situaciju vezano za sva četiri takmičenja i donećemo odgovarajuće odluke uzimajući u obzir sve faktore", rekao je Hern.

Otvoreno prvenstvo Kine u Pekingu uglavnom se igralo pre Svetskog prvenstva, ali je turnir u Kini izbačen iz kalendara zbog epidemije korona virusa.

Pre najvažnijeg turnira u sezoni odigraće se turnir u Landudnu u Velsu. To takmičenje moglo bi da se odigra bez publike.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...