POSLEDICE KORONAVIRUSA: Odložen Svetski kup u streljaštvu u Indiji, otkazan predolimpijski turnir u Tokiju (FOTO)
Foto: SSS

EPIDEMIJA KORONAVIRUSA

POSLEDICE KORONAVIRUSA: Odložen Svetski kup u streljaštvu u Indiji, otkazan predolimpijski turnir u Tokiju (FOTO)

Ostali sportovi -

Svetska streljačka federacija (ISSF) odložila je Svetski kup u Nju Delhiju i predolimpijski turnir u Tokiju zbog epidemije korona virusa.

Svetski kup u Nju Delhiju trebalo je da bude održan od 18. do 25. marta. Krajem prošle nedelje, domaćini su Svetskoj streljačkoj federaciji predložili nove termine, kao i da se turnir podeli u dva dela. Predlog je prihvaćen i po novom kalendaru, takmičenja puškom i pištoljem u Nju Delhiju će biti održana od 5. do 12. maja, a nadmetanja u gadjanju glinenih golubova od 2. do 9. juna.

Indijski streljački savez je odlaganje zatražio posle odluke Vlade Indije da suspenduje vize gradjanima Italije, Irana, Južne Koreje i Japana izdate 3. marta ili ranije. Vize odobrene kineskim gradjanima su suspendovane u februaru. Svi državljani ovih zemalja moraju da traže nove vize, a uslovi za izdavanje viza su pooštreni zbog korona virusa.

foto: EPA/JEON HEON-KYUN

Nove vize su neophodne i stanovnicima drugih zemalja koji su putovali u ugrožene države posle 1. februara. Organizatori se nadaju da će se tokom aprila situacija popraviti i da će svi strelci koji budu želeli da učestvuju na turniru moći nesmetano da udju u Indiju.

Predolimpijski turnir u Tokiju bio je na programu od 16. 26. aprila. Posle dogovora sa ISSF i dobijenih preporuka, Organizacioni komitet je odlučio da otkaže turnir. Domaćini i ISSF su se složili da bi održavanje takmičenja u trenutnim okolnostima bio preveliki rizik.

foto: EPA/KIMIMASA MAYAMA

Do Olimpijskih igara u Tokiju, koje su na programu od 24. jula do 9. avgusta, u kalendaru ISSF osim Nju Delhija su još dva Svetska kupa, u Minhenu samo discipline puškom i pištoljem, od 2. do 9. juna i u Bakuu sve discipline, od 22. juna do 3. jula.

U Nikoziji je u toku prvi turnir Svetskog kupa u gadjanju glinenih golubova.

Poslednje kvote za Olimpijske igre deliće se na Evropskom kvalifikacionom turniru, koji će u češkom Plzenju biti održan od 18. do 25.maja.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track