Danas odluka o Euru i Olimpijskim igrama!!!!!!!!!!!
Foto: EPA/Franck Robichon

DAN D ZA SPORT Rešava se sudbina velikih događaja

Danas odluka o Euru i Olimpijskim igrama!!!!!!!!!!!

Ostali sportovi -

Neizvesnost UEFA i MOK imaju sednice, posle kojih će saopštiti da li
i kada će biti održani Evropsko prvenstvo u fudbalu i Olimpijske igre

Sumorni dani bez sportskih događaja nastavljaju se do daljeg. Da li će i leto proteći bez velikih nadmetanja, saznaćemo već danas. Međunarodni olimpijski komitet održaće sednicu na kojoj će doneti odluku o (ne)odlaganju Olimpijskih igara u Tokiju.

Takođe, to će uraditi i UEFA, kojoj je na dnevnom redu Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. godine. Da li će ostati i ta godina uz predstojeći Euro, odgovor ćemo dobiti nakon današnje video-sednice predstavnika 55 fudbalska saveza.

foto: EPA/Jean-Christophe Bott

U javnosti se pojavio plan koji će izneti Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA. Kako se navodi, nacionalne lige trebalo bi da se nastave 2. maja! Do tada ne bi bilo fudbala u Evropi! Sva prvenstva bi morala da se završe do 30. juna. Potom bi bio odigran „fajnal-for“ i „fajnal-ejt“ u evrokupovima kako bi se dobio pobednik. Posle toga na programu bi bio i baraž za Euro. Konačno, samo Evropsko prvenstvo bilo bi na programu od 23. novembra do 23. decembra. To je slično kao Mundijal u Kataru, koji se igra u decembru 2020.

foto: EPA/Jean-Christophe Bott

Što se tiče Olimpijskih igara, tu je situacija još komplikovanija, jer je veliki broj kvalifikacija u raznim sportovima već otkazan i pitanje je da li sve može da se održi do kraja juna, za kada je zakazan početak najvećeg sportskog događaja na svetu. Organizatori OI tvrde da pomeranja takmičenja neće bitu, ali prva odluka vezana za OI biće poznata danas. Postoje informacije da bi takmičenje moglo da se pomeri za godinu dana u slučaju da ne bude skorog poboljšanja situacije u svetu.

Kurir / M. Bjelinić

Foto: EPA/Franck Robichon

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track