Najnovije vesti

UDRUŽENI: Srbija i Hrvatska se zalažu za odlaganje Olimpijskih igara u Tokiju
Foto: EPA/Franck Robichon

situacija je teška

UDRUŽENI: Srbija i Hrvatska se zalažu za odlaganje Olimpijskih igara u Tokiju

Ostali sportovi
17:09h

Pandemija koronavirusa sve više uzima maha i dovodi u pitanje održavanje Olimpijskih igara u Tokiju, koje su planirane od 24. jula do 9. avgusta.

Sve je više nacionalnih olimpijskih komiteta koji se zalažu za odlaganje niza aktivnosti pre Igara, pa i samih igara, iako je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah ranije naveo da bilo kakva odluka o promeni vremena održavanja Olimpijskih igara nije samo “prosta promena termina”.

“Olimpijske igre se ne mogu pomeriti kao fudbalska utakmica za sledeću subotu”, naveo je Bah.

U grupu nacionalnih komiteta koji se zalažu za promene su Olimpijski komiteti Srbije i Hrvatske.

“Japan je investirao mnogo resursa u Olimpijske igre i žele da se one dogode, ali mi ne možemo da podržimo to jer se ljudski životi nalaze na prvom mestu”, rekao je srpski ministar omladine i sporta Vanja Udovčić.

Iz Hrvatske se oglasio Zlatko Mateša, navodeći da je nemoguće da se Olimpijske igre održe pod ovakvim uslovima.

“Niko ne želi da se Igre odlože, ali mislim da smo toliko blizu takvom scenariju da on postaje jedina opcija. Sport je zaustavljen širom Evrope i niko ne zna kada će biti nastavljen. Trebalo bi da se OI odlože na nekoliko meseci, to neće biti dramatično”, istakao je Mateša.

U redu organizacija koje se zalažu za odlaganje su Plivački savez SAD, Atletski savez SAD, OK Brazila, Plivački savez Francuske, Atletski savez Ujedinjenog kraljevstva…

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...