BAH SPORTISTIMA: Ne bi trebalo da odustanemo od Olimpijskih igara u Tokiju
Foto: Profimedia

U narednih mesec dana odluka

BAH SPORTISTIMA: Ne bi trebalo da odustanemo od Olimpijskih igara u Tokiju

Ostali sportovi -

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah poručio je sportistima da ne bi trebalo da se odustane od Igara u Tokiju.

"Kao uspešni sportisti znate da nikada ne bi trebalo da odustanemo, čak i kada su šanse za uspeh jako male. Naša posvećenost uspešnom održavanju Olimpijskih igara u Tokiju bazira se upravo na ovom iskustvu. Naučeni smo kao sportisti da se prilagođavamo novonastalim situacijama. Iz tog razloga, i mi u organizaciji Olimpijskih igara svakodnevno razmišljamo o različitim scenarijima i prilagođavamo ih situaciji iz dana u dan", naveo je Bah u obraćanju sportistima nakon sastanka Izvšrnog odbora MOK-a.

MOK će u naredne četiri nedelje odlučiti o sudbini Olimpijskih igara u Tokiju, čije je održavanje ugroženo zbog pandemije korona virusa.

"Znam da je ova situacija otvorila mnogo pitanja i takođe znam da racionalni pristup ne može da se poklopi sa mnogima od vas", naveo je Bah sportistima.

Sve je izvesnije da će se Olimpijske igre umesto na leto održati naredne godine.

Bah je istakao da se MOK po pitanju celokupne situacije oslanja na savete radne grupe u kojoj se nalaze i eksperti iz Svetske zdravstvene organizacije, kao i da otkazivanje Olimpijskih igara nije opcija.

Ističući iznova u prvi plan zdravlje i bezbednost svih učesnika i sportista, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, rekao Bah je rekao da bi otkazivanje srušilo olimpijski san 11.000 sportista, te iz tog razloga neodržavanje najveće svetske smotre sporta nije na agendi MOK-a.

Olimpijski komitet Srbije (OKS) je poput mnogih drugih podržao ideju odlaganja Igara, ali ne i njihovog otkazivanja.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track