KORONAVIRUS PARALISAO SPORT Štefanek i Marinković: Snagom solidarnosti protiv najtežeg rivala!
Foto: SSS

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

KORONAVIRUS PARALISAO SPORT Štefanek i Marinković: Snagom solidarnosti protiv najtežeg rivala!

Ostali sportovi -

Situacija koju je izazvao virus COVID-19 potpuno je zaustavila sport u Srbiji.

Najmasovnija sportska organizacija Sportski savez Srbije od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji otkazala je Male sajmove sporta i početak akcije besplatnih treninga za žene "Budi zdrava, vežbaj sa nama", radi od kuće i nastavlja kontakt sa lokalnim sportskim savezima.

Generalni sekretar Goran Marinković veruje da su zajedništvo i disciplina u ovim trenutcima najbitniji:

“Moramo biti svesni da novonastala situacija traži od nas da promenimo svakodnevne aktivnosti i prilagodimo ih. Najvažnije je da se odgovorno ponašamo, shvatimo da od nas zavisi koliko će brzo proći ova situacija i zato treba da slušamo stručnjake u Srbiji i njihove preporuke”, rekao je Marinković i dodao:

“Ponosni smo što iz dana u dan saznajemo da se sve više sportskih saveza organizovalo svoje trenere, te divne mlade ljude, da pomažu najstarijima, donose im namirnice i brinu o njima u ovim teškim vremenima. Ne želimo da uslovljavamo naše članove i da im naređujemo. Pre svega ih molimo da se odgovorno ponašaju, a ako imaju mogućnosti da se priključe vlastima na lokalu i da im budu od pomoći u narednim akcijama. Raduje nas da su mnogi savezi izašli sa preporukama na društvenim mrežama kako se razmrdati i kako manjim ili većim intenzitetom trenirati kod kuće”.

foto: SSS

U veoma specifičnoj, ni malo prijatnoj situaciji su sportisti koji se pripremaju za Olimpijske igre. Predsednik Sportskog saveza Srbije i olimpijski šampion iz Rija Davor Štefanek trudi se da najpre ličnim primerom pozove sve da ostanu kod kuće i ne ugrožavaju svoj i tuđi život. On kao i mnogi sportisti nastavlja sa modifikovanim treninzima u kućnim uslovima i poručuje:

“Svi mi sportisti navikli smo na borbu i utakmice. Uvek igramo fer. Sada svi mi moramo da se borimo sa protivnikom koga ne vidimo, ne čujemo i ne poznajemo. Naš novi protivnik ne bira na koga će i kada udariti. On je protivnik svih nas i moramo zato zajedno da se borimo. A borićemo se odgovorno, snagom volje, oprezno i solidarno. Zato:

Važno je da shvatimo ozbiljnost situacije!

Važno je da brinemo o sebi i drugima!

Važno je da se borimo zajedno!

Važno je da ostanemo kod kuće!

foto: SSS

Pobedićemo zajedno”, poručio je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Još jedno pitanje po kome su složni i predsednik i generalni sekretar SSS je da moramo zajednički rešavati problem po problem. Sada je najvažnije da se spasu ljudski životi, a kada sve ovo prođe svesni su da ih čeka još naporniji rad da se otkline posledice i vrati normalno funkcionisanje sporta u našoj zemlji.

G. A.

Foto: SSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track