Najnovije vesti

ZDRAVLJE SPORTISTA NA PRVOM MESTU! Maljković: Prava odluka MOK-a, predstoji ozbiljan poduhvat!
Foto: DIEGO AZUBEL

ODLOŽENE OLIMPIJSKE IGRE

ZDRAVLJE SPORTISTA NA PRVOM MESTU! Maljković: Prava odluka MOK-a, predstoji ozbiljan poduhvat!

Ostali sportovi

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković pozdravio je danas odluku o odlaganju Igara u Tokiju.

."Mišljenja smo da je Međunarodni olimpijski komitet doneo pravu odluku time što je odložio Olimpijske igre. Kako sam i svaki put do sada rekao, zdravlje sportista mora biti na prvom mestu i ovo je upravo pokazatelj da je MOK odgovorna i ozbiljna organizacija koja čuje i poštuje glas sportista i nacionalnih olimpijskih komiteta", naveo je Maljković u saopštenju.

Olimpijske igre su odložene na današnjoj video konferenciji na kojoj su učestvovali predsednik MOK-a Tomas Bah, premijer Japana Šinzo Abe i članovi organizacionog odbora.

"Ova odluka sigurno nije bila laka ni za MOK, ni za japansku stranu, ali ona pokazuje da ideja olimpizma prevazilazi sport i uvek radi u koristi čoveka i čovečanstva", dodao je Maljković.

Igre u Tokiju su odložene zbog pandemije korona virusa.

"Svima nama predstoji ozbiljan poduhvat da se prvo izborimo sa ovim podmuklim virusom, a onda nakon toga da sve planove i aktivnosti prilagodimo novoj situaciji u kojoj se niko nikada do sada nije našao. Siguran sam da će sportisti i svi ostali ljudi od sporta kad sve ovo prođe, uspeti da se na najbolji mogući način pripreme za najveći sportski dogadjaj na našoj planeti", kazao je Maljković.

Olimpijske igre u Tokiju najverovatnije će se održati sledeće godine.

Beta

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...