KOMŠIJE MU SLALE POLICIJU NA VRATA: Muke Milorada Aleksića, selektora ženske vaterpolo reprezentacije Uzbekistana
Foto: Privatna arhiva

Biti Kikinđanin u Taškentu nije jednostavno

KOMŠIJE MU SLALE POLICIJU NA VRATA: Muke Milorada Aleksića, selektora ženske vaterpolo reprezentacije Uzbekistana

Ostali sportovi -

Nije lako ovih dana Miloradu Aleksiću iz Kikinde, selektoru ženske vaterpolo selekcije Uzbekistana.

Strah od koronavirusa prisutan je i u Taškentu, prestonici ove zemlje, u kojoj Aleksić boravi od 12. marta. Tamo se obreo zbog profesionalnih obaveza i priprema ženske vaterpolo reprezentacije za Olimpijske igre, koje su u međuvremenu otkazane.

Aleksić rezignirano priznaje da ima utisak da mu ovom trenutku ni čarobni štapić ne bi pomogao. Uzda se u Srbiju i nadležne:

- Situacija se i ovde, polako ali sigurno komplikuje. Verujte, u Taškentu su čuli za Kikindu i koronavirus. Čitali su prethodnih dana o mom rodnom gradu. Jedva sam uspeo da nađem smeštaj. I taman kad sam mislio da danem dušom, na vrata se pojavio policajac. Legitimisao me je. Komšije su se žalile da je stranac u zgradi. Pomislio sam u jednom trenutku da ću u po noći morati na ulicu. To se, srećom, nije dogodilo. Nisam od tog trenutka mrdnuo iz stana. Niko me zasad ne dira- opisuje Aleksić za Kurir svoju muku i dodaje da su hoteli su zatvoreni, a domaće stanovništvo nepoverljivo prema strancima;

- Jedina svetla tačka su moje vaterpolistkinje. Nude pomoć i hranu. Išao sam na korona test. Negativan sam. Nisam u Uzbekistan otišao grlom u jagode, već zato što imam ugovor sa njihovim vaterpolo savezom. Nisam samo ja u problemu. U Uzbekistanu je Željko Raković iz Sremske Mitrovice. On je u nekom gradiću stotinak kilometara od Taškenta. Preneo mi je da nema para. Kod kuće ga u Sremskoj Mitrovici čeka majka koja je sama. Ni on, ni ja ne znamo kome da se obratimo- priznaje Aleksić i dodaje da je sutra poslednji let za Evropu, odnosno Nemačku.

Željko Raković
Željko Rakovićfoto: Privatna arhiva

Njima je taj let zabranjen jer Srbija nije član Evropske unije. Dodaje da postoji alternativa, ali je i ona neizvesna. Evo i zašto:

-Odavde ima letova za Moskvu, ali su rezervisani samo za ruske državljane. Ako bi Srbija pružila garancije da će nas preuzeti avion naše nacionalne kompanije u Moskvi, onda bi nas pustili na let iz Taškenta. Nad dvojica samo želimo da se što pre vratimo u Srbiju. Apelujemo da nam neko pomogne, jer naše ljude avioni dovoze u Beograd sa svih strana sveta - poručuje Aleksić.

S.U.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track