SELEKTOR ŽENSKE VATERPOLO REPREZENTACIJE UZBEKISTANA: Ko zna kada ću i kako u Srbiju!
Foto: Privatna arhiva

MILORADA ALEKSIĆA NAPUŠTA NADA

SELEKTOR ŽENSKE VATERPOLO REPREZENTACIJE UZBEKISTANA: Ko zna kada ću i kako u Srbiju!

Ostali sportovi -

TAŠKENT- Milorad Aleksić iz Kikinde, selektor ženske vaterpolo reprezentacije Uzbekistana, već nedeljama pokušava da nađe način da napusti Taškent. U prestonici ove zemlje Aleksić boravi od 12. marta. Tamo se obreo zbog profesionalnih obaveza i priprema ženske vaterpolo reprezentacije za Olimpijske igre, koje su u međuvremenu otkazane. Aleksić rezignirano priznaje da se nalazi u pat poziciji, i da mu nije jasno kad će se i kako vratiti u Srbiju:

foto: Privatna arhiva

-Iz medija sam saznao da su za danas planirani letovi za Moskvu i Varšavu kojim će se iz tih gradova vratiti građani Srbije. Problem je što će ovde, koliko čujem, aerodromi biti zatvoreni minimalno dve nedelje. Sad i da hoću, ne mogu nigde da mrdnem. U nedelju me je pozvao naš ambasador i potvrdio da sam na listi za evakuaciju. Precizirao je kad treba da budem na aerodromu u Istanbulu. Rekao sam mu da od toga nema ništa, jer smo jedan momak iz Sremske Mitrovice i ja u Uzbekistanu. Nije mogao da se načudi otkud nas dvojica na spisku u Istanbulu- priča za Kurir Aleksić. Selektor ženske vaterpololo reprezentacije Uzbekistana bio je prethodnih dana, najblaže rečeno, u nezavidnoj situaciji:

-Nepoverljive komšije slale su mi policiju na vrata iznajmljenog stana. Čak sam nekoliko sati proveo u policijskoj stanici. U Taškentu nema zabrane kretanja, ali su ulice puste. Osim apoteke i poneke prodavnice, ništa drugo ne radi. Ljudi se ne otimaju za hranu, nose onoliko koliko mogu da ponesu. Iskreno, neizvesnost se teško podnosi. Jedino je teža razdvojenost od porodice, supruge, dece i mojih roditelja. Inače, nešto ranije sam testiran. Negativan sam. Završio sam karantin, ali ne izlazim da ne bi dolazio u neprijatnu situaciju- priznaje Aleksić.

Šale se na sopstveni račun

Osim Vaterpolo saveza Uzbekistana o meni niko ne vodi računa. Naše ministarsto sporta nije se udostojilo da mi pošalje jedan mejl. Još je teže mom zemljaku Željku Rakoviću iz Sremske Mitrovice. On je u jednom gradiću stotinak kilometara od Taškenta. Vreme prekraćujemo tako što se šalimo na sopstveni račun. Takmičili smo se ko će brže skuvati supu iz kesice. Kikinda u tom duelu vodi protiv Sremske Mitrovice sa 1:0- priča Aleksić.

S.U.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track