GODINE MU NE MOGU NIŠTA! Najbolji SRPSKI VESLAČ svih vremena prkosi biologiji: Na biciklu pređem 20 km dnevno!
Foto: YT Printscreen

ODRŽAVA FORMU I POD STARE DANE

GODINE MU NE MOGU NIŠTA! Najbolji SRPSKI VESLAČ svih vremena prkosi biologiji: Na biciklu pređem 20 km dnevno!

Ostali sportovi -

Milorad Stanulov, najuspešniji veslač Srbije i bivše Jugoslavije svih vremena, napunio je pre nešto više od mesec dana 67 godina i spada u visokorizičan faktor ljudi u doba pandemije koronavirusom.

Zbog toga, od početka epidemije vreme provodi u karantinu 24 časa

"Teško mi je što provodim vreme isključivo u četiri zida, ali moram da izdržim. Moram da budem odgovaran i prema sebi, ali i prema drugima" rekao je Milorad Stanulov za portal "Ilovezrenjanin" i dodao:

"Ovo će uticati na sve sfere društva, a posebno na sport. Nema sportskih manifestacija, ali ni treninga, a to će ostaviti dugoročne posledice. Veslači su se dobro organizovali. Prema informacijama, kojima raspoložem, širi krug reprezentativaca je dobio na korišćenje ergometre, tako da mogu da održavaju visok nivo fizičke pripreme i kod kuće.

Njega je kao bivšeg olimpijca rastužila odluka o odlaganju Olimpijskih igara za narednu godinu.

" Naravno da ja, kao učesnik najveće svetske smotre sportista, sa posebnim emocijama pratim svaku Olimpijadu. Tako sam sa velikom željom čekao i Tokio, ali moram da kažem da je Međunarodni olimpijski komitet doneo pravu odluku. Ceo svet je stao, a sport je stao u potpunosti. Bilo bi apsurdno organizovati Olimpijske igre, na koje bi došli nespremni sportisti."

Priznaje da ni pod stare dane ne može bez sporta

"Do pojave epidemije sam tri puta nedeljno igrao stoni tenis, a kad se sve završi, nastaviću sa rekreacijom. Ponekad odem na plivanje, a bicikl vozim redovno, kada to vremenski uslovi dozvoljavaju. Često pređem i po 20 kilometara.

Ni karantin ga nije sprečio da se bavi sportom koliko je to moguće u ovakvim okolnostima

"Svako jutro odradim set vežbi od ukupno 30 minuta. Posle toga gledam TV, čujem se sa sportskim prijateljima iz Srbije, Hrvatske… Često putem telefona razgovaram sa rvačem Milanom Nenadićem, koji živi tu u komšiluku. Posle toga, supruga dođe sa posla, a društvo mi pravi i sin., objasnio je Stanulov za "Ilovezrenjanin"

Milorad Stanulov je u karijeri osvojio mnogo trofeja i priznanja, a najveća dostignuća su mu bronza na SP na Novom Zelandu (1978), srebro na OI u Moskvi (1980) i bronza na OI u Los Anđelesu.

Kurir sport / Ilovezrenjanin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track