Najnovije vesti

DAJTE MI ZVEZDU I KOŠARKAŠKI BUDŽET I BIĆU PRVAK EVROPE! Vujović u svom stilu: Srbija vodi kafansku politiku u rukometu!
Foto: BETA / Lana Slivar

zna gde je problem

DAJTE MI ZVEZDU I KOŠARKAŠKI BUDŽET I BIĆU PRVAK EVROPE! Vujović u svom stilu: Srbija vodi kafansku politiku u rukometu!

Ostali sportovi

Veselin Vujović proslavljeni jugoslovenski rukometaš izjavio je da su budžeti klubova u ovom sportu značajno manji nego u recimo košarci koja važi za najpolularniji dvoranski sport

 On je to ovako objasnio.

" Svi znaju da sam  veliki navijač Zvezde . U jednom intervjuu sam rekao 'dajte mi budžet koji ima košarkaški i biću prvak Evrope'. Bio sam napadnut kao da ja nešto napadam Zvezdu, da ih prozivam za budžet... Samo sam rekao da taj budžet za košarku nije dovoljan da budeš prvak Evrope, a kada bi rukometnom klubu dao 8,5 miliona mogli bi biti prvaci Evrope. To sam hteo da kažem. Siguran sam i mogu da potpišem da kada bi rukometaši Zvezde igrali utakmicu koja vodi na Fajnal-for Lige šampiona, da bi Arena bila puna. Mogu da potpišem ovog trenutka. Nama treba da se desi neko ko je iz rukometa, a i jak je finansijski. Nama se nažalost dešavaju ljudi koji se guraju, ulizuju da bi se održali na površini, a voda im je 'dovde'. Takve treba potopiti, neka se udave i dovesti nekoga ko je dobar privatnik", objasnio je Vujović u podkastu "Balkan handball".

foto: EPA/ANTONIO BAT

On deprimiran načinom kako se u Srbiji trenutno radi u ovom nekada trofejnom sportu

"Džaba Srbiji da spoji u jedno Červara, Onestu, Valera Riveru, da ne nabrajam još trenera, da dođu u Srbiju. Džaba im ako oni ne shvate šta treba da urade. Da se ne mešaju u posao čoveka, da ga puste da napravi plan program. Da veruju u to. Da ne vode kafansku politiku u rukometu, nego da se to odma oformi stručni Savez koji će davati svoje predloge."

Vujović je to potkrepio primerom Francuza i njihovog sistema

"Oni zaslužuju da budu doživotno svetski i olimpijski prvaci zbog načina na koji gledaju rukomet i kako je sve organizovano", rekao je i dodao:

"A, mi ne možemo da napravimo trenažni centar, nego smo ga napravili u Mionici gde nema hotela. Nema kompromisa kada je sport u pitanju, morate da zauzmete jedan pravac, strategiju i da stojite iza toga. Kod nas to nema teorije, prema tome neka nam je Bog u pomoći", zaključio je Veselin Vujović

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...