HRVAT HOĆE DA BUDE 137. U ISTORIJI: Na zimskim Igrama se nakupio medalja, a sada u ovom sportu čeka LETNJE
Foto: EPA/BARBARA WALTON

ne može bez takmičenja

HRVAT HOĆE DA BUDE 137. U ISTORIJI: Na zimskim Igrama se nakupio medalja, a sada u ovom sportu čeka LETNJE

Ostali sportovi -

Legendarni hrvatski skijaš Ivica Kostelić planira da posle četiri medalje na Zimskim olimpijskim igrama napadne i petu i to na Letnjim koje će se 2024. godine održati u Parizu.

"Poslednje tri sezone dosta se bavim odobalnim jedrenjem, tako da imam iskustva u tome. Na Olimpijskim igrama u Parizu uvešće novu disciplinu u jedrenju u kojoj mi je cilj plasirati se i otići u Francusku kao jedriličar", rekao je Ivica Kostelić.

Hrvatski sportista ima 40 godina i svestan je da je njegovo telo slabo za bavljenje skijanjem koje mu, kako priznaje, zafali s vremena na vreme.

"Ponekad mi fali skijanje, ali retko. Nekada znam doći na neku trku i ako je lepo vreme i dobro pripremljena staza onda dobijem želju da se takmičim, ali svestan sam da je to doba prošlo i da moje koleno više nije spremno za to".

foto: AP

Ukoliko zaista ispuni svoj cilj i u Parizu bude deo olimpijskog tima Hrvatske, Kostelić će postati peti Hrvat kojem je to pošlo za rukom. Prethodno su to učinili atletičari Jurica Grabušić, Slaven Krajačić i Dejan Vojnović, koji su se takmičili u atletici i u bobu, te Andraš Haklitš, bacač kladiva koji je takođe bio član bob tima.

Kada je reč o sportistima sa prostora bivše Jugoslavije, prvi koji je učestovao na zimskimi letnjim igrama bio je Beograđanin ALeksandar Milenković. On je 1992. godine u Albervilu učestvovao u skijaškom trčanju, a šest mesci kasnije u Barseloni se takmičio u biciklizmu. Tada je nastupao pod olimpijskom zastavom zbog sankcija koje su uvedene Jugoslaviji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track