SELEKTOR ŽENSKE VATERPOLO REPREZENTACIJE UZBEKISTANA: Ofarbao jaja na Veliki petak! FOTO
Foto: S.U.

Milorad Aleksić ispoštovao tradiciju u tuđini

SELEKTOR ŽENSKE VATERPOLO REPREZENTACIJE UZBEKISTANA: Ofarbao jaja na Veliki petak! FOTO

Ostali sportovi -

TAŠKENT- Nije lako Miloradu Aleksiću iz Kikinde, selektoru ženske vaterpolo reprezentacije Uzbekistana. On se, kao što je Kurir ranije pisao, od sredine marta nalazi u Taškentu, prestonici ove zemlje. Tokom priprema ženske vaterpolo reprezentacije za Olimpijske igre, i u ovu zemlju stigao je novi koronavirus. Sedmice se, kako kaže Aleksić, ređaju bez jasnog signala kad će moći da se vrati ćerkicama Stefaniji i Katarini. Povratku se, više od svega, nada i njegova supruga Nevena:

foto: S.U.

-Iz ove kože se ne može, pa sam ispoštovao tradiciju i na Veliki petak ofarbao kokošija jaja. Nisam siguran da je još neki selektor nešto ovako uradio. Verovatno ni među muškarcima nema puno onih koji su na Velik petak ofarbali kokošija jaja. Ovde u Taškentu prodavnice su relativno dobro snabdevene. Jedino su deficitarni mleko i šećer, a nigde nema ni boje za jaja. Nekako sam se snašao, a jaja sam obario u kuvalu za kafu - kaže Aleksić i dodaje da su ga ćerkice i supruga pohvalile, i da čak smatraju da je on to bolje uradio od njih:

- Ne ide mi samo kuvanje od ruke. Promenio sam i frizuru. I ovo je mojih ruku delo. I dalje nema nikakvih naznaka kad bih mogao da se iz Uzbekistana vratim u Srbiju. Aerodromi su i dalje zatvoreni. U kontaktu sam sa zemljakom Željkom Rakovićem iz Sremske Mitrovice. On se nalazi u jednom manjem gradu, stotinak kilometara udaljenom od Taškenta. Pokušavam da ga nekako prebacim do mene. Lakše bi nam bilo obojici da smo zajedno- iskren je Aleksić. Porodici, prijateljima i svim zemljacima u Srbiji i širom sveta želi da u miru i blagostanju provedu uskršenje praznike:

foto: S.U.

- Svima nama želim da ovo čudo što pre prođe. Mislim da smo iz ove situacije izvukli pouke i da sad drugačije razmišljamo o porodici, prijateljima i prirodi. Moja sportska želja jeste da sa ovim devojkama overimo olimpijsku vizu i plasiramo se na OI. To će zaista biti naša najveća pobeda- poručuje Aleksić.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track