KAKO ULEPŠATI SVOJ ŽIVOT: Oaza mira, odmora i bezbednog uživanja
Foto: Profimedia

KAKO ULEPŠATI SVOJ ŽIVOT: Oaza mira, odmora i bezbednog uživanja

Ostali sportovi -

Svakodnevni život ulepšavamo na različite načine: dekorisanjem doma, dvorišta, sopstvenog bića, ali i podizanjem sigurnosti i bezbednosti na viši nivo. Kao što je rekao Ivo Andrić u vezi sa vrednosti lepote – beskrajno je raznolika i ima više pojavnih oblika, što je čini oplemenjujućom i snažnom.

Važno je baviti se ulepšavanjem i biti sposoban obratiti pažnju na oplemenjujuću snagu lepote. Čovek se lepo oseća ukoliko zna da je siguran i bezbedan, kao i da živi u životnom prostoru koji je vrlo smisleno uredio i dekorisao sa ciljem uživanja u prirodnosti i lepoti. Dok je dekorasinje i ulepšavanje stvar stila, bezbednost se ogleda u postavljanju vrata vrhunskog kvaliteta i potpune sigurnosti u svakom trenutku.

Lepotu doma za prvi utisak daju sigurnosna vrata

Ulaz ostavlja prvi utisak, i odličan izbor za spoj bezbednosti i vrhunske estetike, jesu sigurnosna vrata. Ona su bitan faktor zaštite doma od provalnika, otuđivanja stvari i unošenja nemira. Bezbednosna vrata su vrlo debele konstrukcije, čvrsta, izdržljiva i estetski savršeno uklopljena u svaki stil. Odlično izoluju toplotu, hladnoću i druge uticaje, i naravno buku. Daju sigurnost uz višestruki kvalitet brave i kvake, kao i mogućnost blindiranih mehanizama.

Mogu da budu aluminijumska, drvena ili PVC, u različitim bojama i nijansama. Pored zaštitne funkcije, daju domu notu stila, mode i estetike uz najsavremeniju tehnologiju. Svaki komad nameštaja i pokućstva i svega što zovemo enterijerom, treba izabrati tako da zajedno čini skladnu celinu, uključujući i sigurnosna vrata. Dodatne detalje treba uklopiti tako da dopunjuju sklad prostora, kako ne bi ništa bilo izvan celine, a uz to i da vam pružaju osećaj sigurnosti.

Ulepšavanje ambijenta u kome se živi uz aspekt sigurnosti

Uređenje enterijera i eksterijera, način je da se unese nova dimenzija lepote u svoj životni prostor. Tu su brojni detalji dekorativne prirode, kao i velike popularnosti i neprocenjive vrednosti, koji daju inspirativnost i nadahnuće prostoru. To je i razlog više zašto su danas sigurnosna vrata neophodna u svakom pogledu zaštite doma – bilo kuće ili stana.

Umetnička dela nižu se u pogledu slika, vajarskih dela i skupocenih elegantnih predmeta i detalja. O važnosti lepog nameštaja govore raznovrsni stilovi koji datiraju iz daleke prošlosti i imaju istorijsku vrednost. Dvorci, carske palate i druge građevine danas su čuvene znamenitosti kulture, koje takođe čuvaju, štite i zaklanjaju vrata vrhunskog kvaliteta – sigurnosna i bezbednosna. Vrata su prvi korak koji štiti dragocenosti i predmete velike vrednosti, pa im je zato potrebno posvetiti pažnju prilikom odabira i voditi se kvalitetom.

Dvorište je oaza mira, odmora i bezbednog uživanja

Mesto u kome se okuplja društvo, uživa u prirodi i koje se uvek uređuje sa uživanjem i uz osmeh, jeste dvorište. Ne čudi izreka da se po dvorištu vidi kakav je domaćin. Uređuje se prema različitim stilovima, i može se nalaziti ispred, sa strane ili iza kuće. Bilo da je veliko ili malo, kao i da se radi o vrtu, bašti ili prostornom dvorištu, ostavlja veliki utisak na prolaznike i posetioce, pa se uređuje uz realizaciju velikog broja ideja. Potrebno je voditi računa o svetlosti koja je potrebna biljkama, ali i kućnim ljubimcima koji mogu napraviti nered. Staza i ograda u dvorištu može se uklopiti uz sigurnosna vrata, posebno ukoliko se uređena oaza nalazi ispred ulaza. I samo dvorište je bezbednije ukoliko se postave kvalitetna vrata, koja štite sve ulaze.

Boravak u dvorištu odmara um i skreće misli sa poslovnih i drugih obaveza. Dvorište se dekoriše u zavisnosti od željenog stila, koji se može uklopiti sa ulaznim vratima, ogradom, fasadom i enterijerom ukoliko vlasnik tako odluči. Posvećuje se pažnja orijentaicji prostora, rasporedu sunčevih zraka, izboru materijala za staze, održavanju travnjaka i drugim detaljima. Neki vlasnici preferiraju minimalistički stil za dvorište, kada biraju travnjake bez puno cveća i dekora. Poslednjih godina u trendu je savršeni dekorativni kamen za dvorište.

Ulepšavanje spoljašnjeg i unutrašnjeg izgleda i duha

Ukoliko se osoba oseća bezbednom i sigurnom, prosto će zračiti i samopouzdanjem, bilo u svom domu ili izvan njega. Sigurnosna vrata učiniće da dom bude zaštićen, a tu su načini da se unese spoljašnja i unutrašnja lepota, kao nova dimenzija izgleda. Lepotu življenja ljudi teže da krunišu lepim sopstvenim izgledom, koju neguju zahvaljujući kozmetici i zdravim navikama. Žene vole kvalitetne kozmetičke preparate, i uglavnom ih danas kupuju na internetu. Danas se kozmetički magazin u najvećoj meri nalazi u online obliku – na Internetu, ali njegova uloga je ostala tradicionalno poznata i ista. Korisnici u njima pronalaze iscrpne recenzije proizvoda za negu i ulepšavanje, kao i preporuke i savete za pravilnu negu.

Ulepšavanje samog tela počinje bavljenjem formom, ishranom i redovnim vežbanjem. Kompletna lepota spoljašnjosti, još više zrači ukoliko je prisutna unutrašnja svetlost i draž najlepših osećanja i osobina. Ulepšavanje sebe iznutra uključuje preispitivanje sebe kroz razmišljanje, meditaciju, razgovore i psihoanalizu. Dodatna nota unutrašnjeg zadovoljstva unosi se kroz uređenje životnog prostora, uvođenje inovacija, bavljenje plemenitim i humanitarnim radom, saradnjom i posvećenosti porodici i dragim ljudima.

Svako ulepšavanje ukoliko nosi sigurnost je potpunije. Ukoliko je teško pronaći nešto što će učiniti da se oseća oseća bolje i zaštićenije, tu su sigurnosna vrata, iza kojih će sve ostati bezbedno, zaključano i intimno. Lepota se stiče uz estetiku, dopadljivost i bavljenje unutrašnjim osećanjima. Tu je ljubav kao najviši nivo unutrašnje lepote, duhovnog mira i ispunjenosti. Sa ljubavlju se uređuje dom, dvorište, bavi sobom i usavršava. Ljubav je početak svega i daje smisao svemu što radimo.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track