NE BRINU MNOGO ZA KORONU: Naprskali boksere, pa ih pustili u ring (FOTO)
Foto: Printskrin

RIZIČNO, ILI NE

NE BRINU MNOGO ZA KORONU: Naprskali boksere, pa ih pustili u ring (FOTO)

Ostali sportovi -

Nikaragva zaključno sa 27. aprilom ima 13 obolelih, sedam izlečenih i tri preminula od Covid 19, a njihovi sportisti i dalje su maksimalno aktivni

Dok je na većem delu planete sport potpuno zaustavljen, u Nikaragvi nije. Takmičenja se održavaju na sve strane, fudbal i bejzbol liga su i dalje u punom jeku, a jedno od kontroverznijih dosad viđeno je u nedelju.

Bokserska revija, ukupno osam borbi sa sve navijačima na tribinama, u Aleksis Argueljo sportskom centru u Managvi privukla je pažnju javnosti širom sveta.

Sve je, mora se priznati, održano po strogim pravilima, ali i dalje nije jasno da li je to što su svi prisutni dobro naprskani dezinfekcionim sredstvima bilo dovoljno efikasno u borbi sa koronavirusom. Ako ništa drugo bokseri su se znojili, kapljice su letele na sve strane...

foto: Printskrin

Svako ko je poželeo da uđe u dvoranu najpre je prošao kroz svojevrsno korito, zatim mu je beskontanktno izmerena temepratura, pa je napraskan odgovarajućim sredstvima.

Oko 800 navijača (ulaznice deljene za džabe) sedelo je na prethodno očišćenim sedištima i to u razmaku od najmanje metar, a bokseti su dezinfikovani bukvalno od glave do pete odmah po ulasku u ring. Svi akteri, osim samih boraca, nosili su maske, a posebna atrakcija bile su devojke zadužene da pokažu koja je runda na redu.

foto: Printskrin

I dok su svi sa zebnjom ispratili ovaj događaj, i nadaju se da neće biti posledica u narednim danima, bokserski promoter iz Nikaragve Rikardo Alvarez kaže da je sve organizovao kako bi pomogao borcima.

- Nikargva je siromašna država i bokseri moraju da jedu! Oni ne mogu da ostanu zatvoreni u svojim kućama bez prihoda - poručio je Alvarez i dodao da u Nikaragvi nije na snazi karantin:

- Vlada Nikaragve i Ministarstvo zdrablja učinili su velike napore kako pandemija ne bi imala uticaja na našu državu. Srećni smo da imamo samo nekoliko slučajeva inficiranih, ali moramo da radimo kako bi tako i ostali. Zvanični podaci kažu da je u Nikaragvi, zaključno sa 27. aprilom zabeleženo 13 zaraženih koronavirusom, da je sedam izlečenih, te da su tri osobe podlegle posledicama.

foto: Printskrin

(G.F.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track