Vuković: Boli nas poraz od Hrvata
Foto: REUTERS

Iskren

Vuković: Boli nas poraz od Hrvata

Ostali sportovi -
Smeta mi što smo se rano predali. Na poslednjem tajm-autu rekao sam da smo se poslednjih pet minuta vratili dve godine unazad i da je to stvar o kojoj moramo razgovarati, ponovo ličimo na srpski tim pre par godina", rekao je posle meča Vuković

LONDON - Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio da ubedljiv poraz od Hrvatske na olimpijskom turniru više boli nego izgubljen meč protiv Španije.

"Poznajući naš mentalitet, ovaj poraz više boli nego poraz od Španije, ali definitivno zabrinjava što smo ponovo bili vrlo naivni. Smeta mi što smo se rano predali. Na poslednjem tajm-autu rekao sam da smo se poslednjih pet minuta vratili dve godine unazad i da je to stvar o kojoj moramo razgovarati, ponovo ličimo na srpski tim pre par godina", rekao je posle meča Vuković.

Dosta problema sprskom timu zadavale su kontre protivnika.

"To je problem koji smo bili rešili u poslednje vreme. Moramo videti zašto je to tako, ali to je definitivno problem mentaliteta. Ne smemo mnogo da se opterećujemo Danskom. Šansu ćemo tražiti protiv Južne Koreje i Mađarske", dodao je Vuković.

Kapiten Srbije Momir Ilić priznao je da su Hrvati bili bolji.

"Nismo imali potrebnu koncentraciju. Imali smo u drugom poluvremenu šanse da se uhvatimo priključak, ali napravili smo par grešaka i ponovolo su se odvojili. Posle kao da nismo imali snage da se vratimo", rekao je Ilić.

On je dodao da tim nije dao sve od sebe i da "ne treba previše filozofirati posle ovako izgubljenog meča".

"Danci su još teži protivnik. Prve tri utakmice imamo neverovatno težak raspored, ali šta da radimo, moramo da se što pre oporavimo

posle ovakvog poraza. Turnir nije završen, imamo šanse. Sve još zavisi od nas, naravno, bacamo karte na poslednje dve utakmice", rekao je Ilić.

Razočaranje nije krio ni srednji bek Nikola Manojlović.

"Primili smo osam golova iz polukontre, a razlika na kraju je bila osam golova. Nemamo šta puno da kažemo o ovoj utakmici osim da treba samo da gledamo dalje, da osvojimo što više bodova i da probamo da se plasiramo u četvrtfinale.

On je naglasio značaj poslednje dve utakmce protiv Mađarske i Južne Koreje.

"Očekuje nas meč sa Danskom. Najteži protivnik u grupi, protiv njih

moramo da pokažemo snagu koju smo imali na EP u Beogradu, da probamo da pokažemo da smo ekipa i prebrodimo sve nedaće. Znali smo od početka da su poslednje dve najbitnije i ova pobeda nam ništa ne bi garantovala, tako da moramo da se koncentrišemo na poslednje tri utakmice", objasnio je Manojlović.

Momir Rnić je istakao da će ekipa u poslednja tri meča morati da pobeđuje kako bi se plasirala u četvrtfinale.

"Hrvatska je danas bila bolji protivnik, zasluženo su pobedili. Nismo toliko loše odigrali, ali smo primili dosta golova iz kontre i polukontre i to je rezultiralo visokim porazom. Ništa još nije gotovo, nadam se da će u preostale tri utakmice dati sve od sebe, zabeležiti bar dve pobede i izboriti plasman u četvrtfinale", zaključio je Rnić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track