Arunovićeva u finalu, Šekarićeva ispala

Streljaštvo

Arunovićeva u finalu, Šekarićeva ispala

Ostali sportovi -
Jasna Šekarić je sa 579 krugova na 18. poziciji i takmičenje na svojim sedmim Olimpijskim igrama završila je već u kvalifikacijama

Srpska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović plasirala se u finale u disciplini malokalibarski pištolj na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je zauzela sedmo mesto u kvalifikacijama. Arunovićeva je sa još dve takmičarke podelila sedmo mesto sa 583 kruga, 15 manje od Jangmi Kim iz Južne Koreje, koja je postavila novi olimpijski rekord.

Posle preciznog gađanja u disciplini malokalibarski pištolj, Zorana Arunović je zauzimala četvrto mesto sa 293 kruga, pet manje od prvoplasirane Jangmi Kim iz Južne Koreje.

Jasna Šekarić, koja je na kraju bila 18. sa 579 krugova, je već posle prvog dela bila daleko iza, sa 284 kruga. Podsetimo, Jasna Šekarić je na Olimpijske igre otputovala umesto Dimitrija Grgića, koji je "upucao" normu, ali je uz objašnjenje da mesta pripadaju Savezu, a ne strelcima odlučeno da u London putuje iskusna Šekarićeva.

"Kvote pripadaju Savezu, a ne strelcima i tu nema ništa sporno. Jasna je sada u dobroj formi, dobro gađa na Svetskim kupovima i to nas je opredelilo", rekao je pre nekoliko meseci selektor strelaca Goran Maksimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track