DA SE NAJEŽIŠ! Herisova prva borba posle ubistva ćerke! Rekla mi je: TATA, VRATI SE U RING!
Foto: AP/Tom Szczerbowski

Najemotivniji UFC meč svih vremena

DA SE NAJEŽIŠ! Herisova prva borba posle ubistva ćerke! Rekla mi je: TATA, VRATI SE U RING!

Ostali sportovi -

U noći između subote i nedelje u Džeksonvilu održana je verovatno najemotivnija UFC borba svih vremena. Alister Overim je pobedio Volta Herisa nokautom u drugoj rundi na svoj 40. rođendan, ali je ishod meča bio u drugom planu.

Za Volta Herisa ovo veče imalo je potpuno drugu dimenziju. Bio je to njegov prvi meč u poslednjih sedam meseci od kada je njegova ćerka oteta i mučki ubijena.

Nakon borbe i poraza, povratnik u ring jedva je zadržao suze u očima. - Svim fanovima želim da se izvinim što nisam pobedio. Žao mi je, biću bolji. Niste još videli sve od mene. Idem kući da se emotivno i fizički oporavim od svega ovoga - rekao je Heris.

Ni Overim nije ostao imun u ovom posebnom trenutku za njegovog protivnika. - Iz poštovanja prema njemu i njegovoj tragediji, dao sam sve od sebe u ovom meču - rekao je Holanđanin.

Prvi čovek UFC Dena Vajt istakao je da je bez obzira na ishod meča, Volt Heris pobednik ove večeri. - Trijumf ili poraz...samim tim što je ovde sada Heris je pobednik. Uspeo je da se pojavi večeras, a ko zna šta je prolazilo kroz njegovu glavu, telo sve vreme.

Čuo sam je kako mi govori Tata, želim da se opet boriš Na svom povratku u ring Volt Heris je ispričao novinarima da je prošao veoma mračan period od kada je njegova 19-godišnja ćerka oteta i ubijena u oktobru prošle godine. Dugo je skupljao snagu za povratak takmičenju, sve do jedne večeri. - Kao da sam je čuo da mi govori: Tata, želim da se vratiš. Želim da se boriš ponovo - ispričao je Heris.

Anja Vukašinović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track