PRELEPA MATEA ZATRESLA REGION: Za njom uzdiše pola Balkana, a ona se odlučila na radikalan potez FOTO
Foto: Instagram

Novo pojačanje

PRELEPA MATEA ZATRESLA REGION: Za njom uzdiše pola Balkana, a ona se odlučila na radikalan potez FOTO

Ostali sportovi -

Rukometna reprezentacija Crne Gore dobila je još jedno pojačanje iz regiona - Matea Pletikosić je odlučila da ubuduće igra za "lavice".

Devojka koja je 2015. godine kao 17-godišnjakinja došla u Budućnost, nakon što je bila najbolji srednji bek Evropskog kadetskog prvenstva, ispunjava sve uslove da igra za Crnu Goru čim počnu zvanične utakmice pošto više od tri godine nije igrala za Hrvatsku, a više od tri godine je registrovana za Budućnost, što je preduslov da može da promeni sportsku nacionalnost.

foto: Instagram

Talentovana rukometašica je rođena u Sinju i upravo je iz kluba iz rodnog grada 2015. godine prešla u podgoričku Budućnost, kao jedna od najtalentiranijih igračica na svojoj poziciji.

No, pored velikog rukometnog talenta, Matea pažnju javnosti privlači i izgledom. Nije mali broj ljudi u regionu koji je smatra najlepšom rukometašicom.

foto: Instagram

Prošle godine je dres Crne Gore obukla još jedna Hrvatica, Marta Batinović. Prije nje su sa "lavice" igrale devojke rođene u Srbiji: Bojana Popović, Katarina Bulatović, Ana Đokić, Ana Radović i Mirjana Milenković, kao i Mađarica Gabrijela Kindl (sada Markoč).

U pregovorima sa RSCG je i Slovenka Barbara Lazović.

foto: Instagram

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track