ATRAKTIVNA HOLANDSKA ŠAMPIONKA INGE DE BRUIN ZA KURIR: Volim Novaka zbog posvećenosti, želim da dođem u Srbiju! (VIDEO)
Foto: Profimedia

EKSKLUZIVNO

ATRAKTIVNA HOLANDSKA ŠAMPIONKA INGE DE BRUIN ZA KURIR: Volim Novaka zbog posvećenosti, želim da dođem u Srbiju! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Šansu da uradim intervju sa legendom svetskom plivanja, holandskom lepoticom, osvajačicom 36 medalja sa najvećih svetskih takmičenja (Olimpijske igre, svetska i evropska prvenstva) jednostavno sam morao iskoristiti. Zbog sebe, ali i zbog vas.

Odatle pred vama EKSLUZIVNO ZA KURIR priča sa slavnom Inge de Bruin, ženom koja je komotno mogla da pronađe svoje mesto u Holivudu, ali je plivanje bio njen izbor. Očigledno je da nije pogrešila!

Da bi se pobrojali samo najveći rezultati harizmatične plivačice potrebno je mnogo vremena, pa zbog toga krećemo od onih najznačajnih.

Da ništa nikada pored četiri olimpijska zlata nije osvojila, njeno ime bi bilo zlatnim slovima ispisano u istoriju plivanja (kraul i delfin stil), pa s tim pitanjem i počinjemo prepisku sa velikom šampionkom.

foto: Profimedia

Kao četvorostruki olimpijski šampion i žena zbog čijeg su izgleda mnogi jedva čekali da počnu takmičenja, recite nam koja je za vas najteža pobeda i ko vam je bila najnezgodnija rivalka?

- Da, ja jesam četvorostruka olimpijska šampionka (osmeh). Te titule su nešto što vam ostaje za ceo život i i dan danas sam ponosna na njih. Najteže? Za mene je to bilo zlato na Olimpijskim igrama u Atini 2004. Teže nego osvajanje onog četiri godine ranije u Sidneju - kaže nam Inge, pa nastavlja:

- Ljudi očekuju da ćete posle četiri godine automatski ponovo pobediti. Ali, postanete stariji, mnogo novih talentovanih rivala se pojavi i hoće da vas pobede. Uvek je teže postati mego ostati šampion. A pitate i ko je bio najteži protivnik. Zapravo, nikad nisam obraćala pažnju ko mi je konkurencija, moj fokus je bio na mojoj trci.

Čime se sada bavite, da li vam nedostaje plivačko takmičenje?

foto: Profimedia

- Nakon mojih poslednjih Olimpijskih igara 2004, radila sam kao stručni konsultant na najvećoj tv stanici u Holandiji. Ućivo sam prenosila i komentarisala plivačka takmičenja na SP, EP i OI mnogo godina. U principu sam ostala u svetu plivanja. Imam plivačku kliniku u Holandiji, ali je držim i u nekim drugim državama. Treniram najmlađe, ali i poznate ljude, takozvane zvezde, mlade, stare, triatlonce... zato što je plivanje dobro za ljude svih uzrasta. A, iskreno, ja i dalje volim da ljudima budem inspiracija - reči su velike šampionke, koja je pronašla način da i nakon karijere nastavi da radi ono što voli i da živi od toga:

foto: Pivatna arhiva

- Imam i svoju emisiju na televiziji RTL, pored toga su tu i prezentacije za brojne kompanije, a radim i motivacione govore. Ne smem da zaboravim i da sam influenser na društvenim mrežama, uglavnom na Instagramu. Taman kad htedosmo da pitamo kako sve postiže stiže i saznanje da nam je lepa Inge i koleginica na neki način: - Pišem kolumne za holandske novine De Telegraf. Treba da kažem da i dalje mnogo treniram. Idem u teretanu, ali i plivam redovno. Nedavno sam pozvana na trku u Saudijskoj Arabiji...

Pričom se selimo u naše krajeve, pa pitamo Inge da li prati tenis, po kom smo zbog Novaka Đokovića najprepozantljiviji, i da li možda navija za našeg velikog šampiona.

foto: Profimedia, EPA/ AELTC/ Florian Eisele

- Da! Pratim tenis, ja volim da gledam sva sportska takmičenja. Pa i tenis. Istina je da nemam klasičnog favorita u svetu tenisa. Navijam za Novaka, ali i za Nadala i Federera. Volim da gledam svu trojicu zbog njihovog načina igre, fokusa i posvećenosti.

Za kraj ostavljamo jedino logično pitanje - kada ćemo Inge ugostiti u Srbiji, odnosno da li je već nekad bila naš gost, a da nam je to promaklo?

- Jedna od stvari koje volim u vezi plivanja je putovanje. Upoznavanje novih ljudi, istraživanje novih zemalja, njihove kulture... Moja majka je sama odgajila četvoro dece i u detinjstvu nisam putovala jer nije bilo novaca da nas sve odvede na odmor. Ali, zahvaljujući plivanju bila sam privilegovana i blagoslovljena da putujem širom sveta, i to nikada nisam uzimala zdravo za gotovo. Sada vodim mamu svake godine na odmor. Nažalost, u Srbiji nisam nikad bila. Bilo bi lepo da dođem i održim neku kliniku u vašoj zemlji i upoznam navijače.

Kurir sport / Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track