SKOPSKI KLUB IMA NOVOG PREDSEDNIKA: Vardar doveo Kantergela, pregovara sa Soarešom i dobija dodatak imenu
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

rukomet

SKOPSKI KLUB IMA NOVOG PREDSEDNIKA: Vardar doveo Kantergela, pregovara sa Soarešom i dobija dodatak imenu

Ostali sportovi -

Novi prvi čovek Vardara Mihajlo Mihajlovski izjavio je da ;je u poslednjoj fazi preuzimanja skopskog rukometnog kluba od Sergeja Samsonenka, koji se povlači posle šest godina.

Mihajlovski je Televiziji Telma rekao da su u toku administrativni poslovi za formiranje novog akcionarskog društva Vardar, ali i da se paralelno radi na formiranju igračkog rostera za sledeću sezonu.

"U poslednjoj smo fazi preuzimanja kluba od Sergeja Samsonenka, a zatim ćemo pristupiti registrovanju novog subjekta koji će imati dodatak u imenu i zvaće se Vardar 1961", rekao je Mihajlovski.

Od šampinskog tima "crveno-crnih" zvanično ostaju kapiten Stojanče Stoilov, Timur Dibirov, Ivan Čupić, Kristijan Disinger i Gleb Kalaraš, a novi predsednik Vardara je potvrdio dolazak francuskog golmana Robina Kantergrela. ; Golmanski trio će, kako je rekao, sačinjavati Borko Ristovski, Marko Kizić i Robin Kantergrel, a skopski klub će se, dodao je, oslanjati i na makedonske rukometaše koj su već u timu, ali i pregovara sa mladim makedonskim reprezentativcem Nenadom Kosteskim iz Zagreba.

foto: EPA/SASCHA STEINBACH

Mihajlovski je potvrdio da su u toku pregovori i sa portugaskim igračem Migelom Martinom Soarešom i Portom.

"Što se tiče Soareša, on nije potisao ugovor kao što su objavili mediji. Istina je da pregovaramo sa tim igračem, ali i sa njegovim klubom Portom oko obeštećenja", rekao je prvi čovek Vardara.

Mihajlovski je naveo da će nekoliko novih kompanija sponzorisati Vardar i istakao da će sa novim investitorima razgovarati o tome da klub zadrži renome dvostrukog evropskog prvaka.

foto: EPA/Sandor Ujvari

"Naš cilj je da izgradimo tim koji će moći da dolazi do četvrt finala Lige šampiona, možda F4, snažan tim za Seha ligu i duplu krunu u Makedoniji", rekao je Mihajlo Mihajlovski, koji je vodio Vardar i ; pre nego što ga je bio kupio Samsonenko.

Ruski milioner Sergej Samsonenko je rukometni klub Vardar preuzeo od Mihajlovskog u sezoni 2013/2014, koji je tada postao počasni poredsednik, a 2013. je izabran za predsednika regionalne rukometne Seha lige.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track