MINISTAR VANJA UDOVIČIĆ: Mala mesta, poput Pirota, rađaju šampione!
Foto: Marina Lopičić

MINISTAR VANJA UDOVIČIĆ: Mala mesta, poput Pirota, rađaju šampione!

Ostali sportovi -

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, tokom današnje posete Pirotu, pohvalio je napore lokalne samouprave da se u narednom periodu izgradnjom velikog otvorenog bazena zaokruži sportski kompleks koga čine zatvoreni bazen i gradski stadion, ističući da upravo mala mesta, koja ulažu u sport i izgradnju sportske infrastructure, rađaju šampione.

"Svaki put kada dođem u Pirotu može da se vidi pozitivna promena i to su neki rezultati koje ne možete da ne pozdravite. Planovi koje je gradonačelnik postavio su vrlo ambiciozni i drago mi je kao mladom čoveku koji smatra da je važno baviti se sportom i širiti sportski duh, da čujem da je ovde u planu izgradnja velikog otvorenog bazena sa parkovima i koji će zajedno sa zatvorenim bazenom i stadionom činiti veliki sportski kompleks", kazao je Udovičić.

To će, ističe on, biti mesto koje okuplja mlade i mesto koje daje buduće šampione.

"Znamo da šampioni kreću upravo iz lokalnih sredina, znamo da su lokalni fudbalski tereni, košarkaški, gimnastičke sale, bazeni, mesta gde kreću budući šampioni. Kada vidite da neko izdvaja više od devet posto lokalnog budžeta za omladinu i sport, vidite koliko je to snažno i značajno", kazao je ministar Udovičić.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da taj grad ima vrlo dobru saradnju sa Ministarstvom za omladinu i sport.

"Nadam se da ćemo dobru saradnju sa Ministarstvom nastaviti i na dalje, sve u cilju razvoja sporta, masovnosti, zdravlja a naravno i vrhunskih rezultata kojih u Pirotu ima-kazao je gradonačelnik Vasić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track