Crnogorski vaterpolista se odlučio za Srbiju

Ajkula postaje delfin

Crnogorski vaterpolista se odlučio za Srbiju

Ostali sportovi -
Mladi i super talentovani Gavril Subotić odlučio se da, umesto Crne Gore, brani boje Srbije

Gavril Subotić je do skora igrao za ekipu Jadrana iz Herceg Novog, a od naredne sezone braniće boje vaterpolo kluba Partizan.

Informaciju o odluci Subotića objavio je sekretar vaterpolo saveza Crne Gore Dejan Adžić.

- Pred meč sa Srbijom dobili smo informaciju iz porodice Subotić, da je njegov otac doneo takvu odluku da Gavril igra za srpsku reprezentaciju. Pored svih obećanja koje je dao svojim prijateljima, saigračima, nama u Savezu, on je pogazio reč i to više govori o njemu, ali ja to ne bih više komentarisao - potvrdio je informaciju za radio Jadran sekretar vaterpolo saveza Crne Gore, Dejan Adžić.

Inače, otac Gavrila je proslavljeni vaterpolista Vaso Subotić, koji je takođe potvrdio informaciju.- Tačno je sve, razgovori idu u tom pravcu i za sada sve ide u prilog tome da će Gajo igrati za Srbiju. Ništa se teatralno i bombastično nije dogodilo da bi došlo do ovakve odluke, ništa nije prelomilo.

Jednostavno njegov razvojni put kao sportiste i budućeg studenta biće mnogo bolji, jer u Beogradu ima više mogućnosti - potvrdio je za Radio Jadran, njegov otac, proslavljeni vaterpolista Vaso Subotić.

Slučaj Gavrila Subotića nije usamljen. Boje srpske reperezentacije brani Dušan Mandić, bivši igrač kotorskog “Primorca” i to već na ovoj Olimpijadi, a svoju prvu šansu dobio je u meču sa Britanijom.

Iz crnogorskog saveza poručuju da će ovaj slučaj ugroziti dobre odnose dva vaterpolo saveza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track