SVE ČINI DA UČESTVUJE NA NAJVEĆOJ SMOTRI: Robertson odložio povratak porodici kako bi igrao na Svetskom prvenstvu!
Foto: AP

SNUKER

SVE ČINI DA UČESTVUJE NA NAJVEĆOJ SMOTRI: Robertson odložio povratak porodici kako bi igrao na Svetskom prvenstvu!

Ostali sportovi -

Australijski snukeraš Nil Robertson odložio je povratak porodici kako bi igrao na Svetskom prvenstvu u Šefildu.

Robertson je reagovao na vesti da nekoliko snukeraša najverovatnije neće učestvovati na Svetskom prvenstvu, nakon što je pomereno sa prvobitnog termina, od 18. aprila do 4. maja, na termin od 31. jula do 16. avgusta, zbog pandemije korona virusa.

Snukeraš iz Hongkonga Marko Fu povukao se iz kvalifikacija koje se održavaju u Šefildu od 21. do 28. jula, kao i nekolicina kineskih igrača, a svi su izrazili zabrinutost zbog putovanja u sred svetske zdravstvene krize.

"Brojke koje gledam pokazuju da je u ovom trenutku rizik od zaraze korona virusom značajno veći u Velikoj Britaniji nego u Hongkongu", naveo je Fu.

Za razliku od njih Ding Djunhui iz Kine potvrdio je učešće na turniru.

Mark Alen iz Severne Irske smatra da Svetsko prvenstvo ne bi trebalo ponovo da se odlaže i da treba poštovati 130 igrača koji žele da igraju, a isto misli i svetski prvak iz 2010. godine Robertson. ; "Brutalno za one koji su želeli da zadrže svoje mesto na turnirima. Svetski snuker radi sve što može i zbog toga se nisam vratio kući, uprkos tome što sam toliko želeo. Skoro godinu dana nisam video porodicu, ali sam znao da ovo može da se dogodi pa sam ostao", naveo je Robertson na Tviteru.

On je jedan od favorita za osvajanje titule, iza petostrukog šampiona Ronija O'Salivena i aktuelnog prvaka Džada Trampa.

Predsednik Svetskog snukera Beri Hern rekao je da turnir mora da se održi upros izostancima nekolicine igrača.

"Svakog igrača smo kontaktirali kako bismo im pomogli za vize, avionske karte, finansije. Nemoguće je uraditi više, ali uz 90 odsto onih koji žele da igraju i spremni su za putovanje, turnir mora da se održi. Nevidjena vremena, ali mi ćemo nastaviti sa organizacijom", naveo je Hern, preneo je Eurosport.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track