VELIKO GRADIŠTE DOBILO NOVU HALU: Kraj Srebrnog jezera stasavaju novi šampioni!
Foto: SSS

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

VELIKO GRADIŠTE DOBILO NOVU HALU: Kraj Srebrnog jezera stasavaju novi šampioni!

Ostali sportovi -

Sport, turizam i umetnost su grane koje krase opštinu Veliko Gradište, mesto koje je unokviru aktivnosti Sportskog saveza Srbije posetio i generalni sekretar Goran Marinković.

Ulogu domaćima imao je predsednik opštine Dragan Milić, koji je naglasio da je veoma ponosan jer tako mala opština ima toliko sadržaja i raznovrsnu sportsku ponudu, odličnu infrastrukturu i pokretačku energiju Sportskog saveza opštine Veliko Gradište.

foto: SSS

Generalni sekretar SSS Goran Marinković pohvalio je ulaganje opštine u sport na lokalu, jer su izdvojena materijalna sredstva uložena na najbolji mogući način. Generalni sekretar SSOVG Dušan Banović pokazao je Marinkoviću najpre sportsku halu koja čeka svoje otvaranje, akva park i košarkaške terene gde se svake godine okuplja veliki broj mališana u okviru kampa Teo4.

Veliko Gradište ima obdanište koje je među tri u Srbiji koje se može pohvaliti fiskulturnom salom koja je u potpunosti prilagođena deci najmlađeg uzrasta kako bi od najranijeg detinjstva zavoleli sport. Veslači su po tradiciji na Srebrnom jezeru gde imaju svoj trening centar. Upravo tu su tokom posete bili i Miloš Vasić i Martin Mačković na treningu. Na samoj plaži jezera veoma je atraktivan teren za odbojku na pesku.

foto: SSS

“Veliko Gradište ima ogroman potencijal koji iz godine u godinu sve više koristi. Predsednik opštine ima razumevanje za sport i sredstva koja se izdvajaju za ovu oblast su zaista značajna. Sve to fantastični sportski radnici opštinskog sportskog saveza raspoređuju na čitavu godinu. Moram da pohvalim njihovu inicijativu i interesovanje za organizovanje novih manifestacija. Generalni sekretar Dušan Banović imao je nekoliko ideja i nastavićemo da se dogovaramo i nadam se sve ih i sprovedemo. Veliko Gradište koristi potencijale za razvoj pre svega sportskog turizma, imaju odličnu sportsku infrastrukturu, smeštajne kapacitete i veoma su gostoprimljivi. Biće uživanje posmatrati kako izdižu kroz sport čitavu opštinu na viši nivo”, rekao je Goran Marinković.

G. A.

Foto: SSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track