Najnovije vesti

STRAVIČNA ISPOVEST SPORTISTE KOJI JE ZBOG KORONE BIO U KOMI 25 DANA: Kada sam se probudio svi moji mišići su nestali...
Foto: Instagram

MISLIO JE "NEĆE NJEGA"

STRAVIČNA ISPOVEST SPORTISTE KOJI JE ZBOG KORONE BIO U KOMI 25 DANA: Kada sam se probudio svi moji mišići su nestali...

Ostali sportovi

Ahmad Aiad živi "sportskim životom". Redovno vežba, zdravo se hrani, vodi računa o svom zdravlju, te nije ni slutio da virus korona može njega da "napade" i da mu zagorča život.

Ali, atletičar iz Vašingtona bio je zaražen toliko da su lekari u bolnici „Džon Hopkins” morali da ga stave u veštačku komu i postave na respirator.

foto: Instagram

Za to vreme smršao je 27 kilograma i za posledicu ima oštećenje pluća i srca. A koliko juče se bez problema bavio sportom i bio fizički najspremniji za najekstremnije izazove.

Početkom marta otišao je sa bratom tri dana na Floridu. Nekoliko dana kasnije, 11. marta, dobio je temperaturu i počeo da slabi.

Usledili su kašalj, kijanje, gubitak apetita... Posle četiri dana počeo je otežano da diše, bez snage da hoda ili da vozi kola.

"Ja dobijam grip svake godine i lečim se od njega dva ili tri dana i bolje mi bude. Ovo nije grip. Ljudi moraju da budu oprezni. Živite tako što mislite da je korona neki jači grip i da je nećete vi dobiti", rekao je Aiad za „VMAR 2 Nevs“, a preneli su ga svi svetski mediji.

foto: Instagram

"Eto, desilo se meni. U osnovi sam bio paralzovan, nisam mogao da se pomeram. Kada sam se probudio iz kome svi moji mišići su nestali", opisao je agoniju Ahmad. 

Kada je izašao iz bolnice Aiad je morao na rehabilitaciju koje se sastojala i od govorne terapije...

Utešno je da se dva meseca kasnije već vratio sportskim aktivnostima i vraćanju fizičke kondicije.

foto: Instagram

-"Morao sam da idem na govornu terapiju, jer nisam mogao da govorim. Socijalna terapija mi je bila potrebna jer sam morao da naučim ponovo da gutam Fizikalna terapija je bila neophodna da probudimtelo. Imao sam poteškoće sa disanjem, jer su mi pluća oštećena, srce je isto oštećeno", rekao je američki sportista.

(Kurir sport)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...