ŠAMPIONU PRAVO BOGATSTVO: Pobednik Svetskog prvenstva u snukeru mogao bi da zaradi i do 555.000 funti!
Foto: Profimedia

bogata nagrada

ŠAMPIONU PRAVO BOGATSTVO: Pobednik Svetskog prvenstva u snukeru mogao bi da zaradi i do 555.000 funti!

Ostali sportovi -

Pobednik predstojećeg Svetskog prvenstva u snukeru mogao bi da zaradi na tom turniru i do 555.000 funti.

Kako su saopštili organizatori, određena je nagrada od 40.000 funti za maksimalan brejk od 147 poena, a tu je i dodatnih 15.000 funti za najveći brejk koju dodeljuju sponzori.

Poznato je da pobednik Svetskog prvenstva dobija 500.000 funti, pa bi u slučaju da jedini napravi maksimalni brejk, turnir u Šefildu mogao da završi sa 555.000 funti, što bi bio rekord jednog turnira, preneo je Eurosport.

Svetsko prvenstvo u Šefildu je zbog koronavirusa pomereno na termin od 31. jula do 16. avgusta.

Do sada je na Krusiblu vidjeno 10 maskimalnih brejkova, a poslednji put to je uspelo sedmostrukom svetskom prvaku Stivenu Hendriju 2012. godine.

Titulu će braniti Džad Tramp, koji je prošle godine pobedio Džona Higinsa sa 18:9 i prvi put u karijeri postao svetski prvak.

Drugi favorit za osvajanje turnira je petostruki svetski prvak Roni O'Saliven, koji je tri puta postigao maksimalni brejk na Krusiblu, uključujući i legendarni frejm i svetski rekord od pet minuta i osam sekundi iz 1997. godine.

Među favoritima su i Nil Robertson, Mark Selbi i Šon Marfi, kao i Stiven Megvajer koji ove sezone igra veoma dobro. Ne treba zaboraviti ni Džona Higinsa, Ding Đunghuija, Stjuarta Bingama i Marka Vilijamsa.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track