Najnovije vesti

MOŽE, ALI BEZ PUBLIKE: O'Saliven zapretio da će se povući sa Svetskog prvenstva!
Foto: Profimedia

neće da rizikuje

MOŽE, ALI BEZ PUBLIKE: O'Saliven zapretio da će se povući sa Svetskog prvenstva!

Ostali sportovi

Petostruki svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven zapretio je da će se povući sa predstojećeg Svetskog prvenstva u Šefildu, posle navoda da će navijačima biti dozvoljeno da prisustvuju takmičenju

Britanska vlada je u petak objavila da je Svetsko prvenstvo u snukeru jedno od tri sportska takmičenja na kojima će se isprobati povratak publike, u sklopu popuštanja mera u vezi sa korona virusom, od 1. oktobra.

Svetsko prvenstvo u snukeru trajaće od 31. jula do 16. avgusta i biće dozvoljen ograničen broj gledalaca na Krusiblu. Britanski mediji preneli su da će umesto 980 gledalaca, u sali biti upola manje gledalaca.

"Ako počnu da vraćaju publiku, čak iako se radi o nekoliko stotina, neću se dobro osećati povodom toga. Mislim da bi to moglo da utiče na moju spremnost da učestvujem", rekao je O'Saliven, preneli su britanski mediji.

O'Saliven ne misli da bi publika trebalo da prisustvuje takmičenjima u zatvorenom prostoru najmanje do naredne godine i "da mu se čini suludo što se o tome uopšte i priča".

"Samo mislim da je očigledno da neke stvari moramo da uradimo u određenim situacijama kako bismo zaštitili druge i umanjili rizik", dodao je jedan od najboljih snukeraša svih vremena.

Svetska snuker federacija nedavno je pozvala vlasnike godišnjih ulaznica za Krusibl da se izjasne da li žele da prisustvuju mečevima.

Navijači će morati da drže distancu, ali nisu poznati drugi detalji oko organizacije.

Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...