OBAVEZNI PROTOKOL: NFL igrači će se svakodnevno testirati na koronu u prve dve nedelje treninga!
Foto: AP

MERE OPREZA

OBAVEZNI PROTOKOL: NFL igrači će se svakodnevno testirati na koronu u prve dve nedelje treninga!

Ostali sportovi -

Igrači NFL lige biće testirani svakodnevno na korona virus najmanje tokom prve dve nedelje trening kampova, prema novom protokolu lige.

Biće potrebno više od jednog negativnog testa da igrač uđe u zgradu i počne fizičke preglede ili bilo koji oblik aktivnosti sa ekipom.

Posle dve nedelje svakodnevnog testiranja, ako stopa pozitivnih testova padne ispod pet odsto, testiranja će se obavljati svakog drugog dana. U slučaju da stopa ne padne ispod tog praga, testiranja će se vršiti svakodnevno dok ne opadne.

"Ne postoji završna linija zdravlja i bezbednosti, ovi protokoli su živi, što znači da će se menjati kako budemo sticali nova znanja o ovom virusu, kao što stičemo nova znanja o prenosu, kao što ćemo sticati nova znanja o testiranju, a tu su i novi testovi i nove tehnike koje se rade onlajn. Očekujemo da će se ovi protokoli promeniti", navodi se u saopštenju.

NFL liga je tražila informacije od drugih liga koje su se već vratile takmičenjima, uključujući i inostrane. Nije poznato koliko će pozitivnih testova dovesti do prekida sezone.

Liga i Udruženje igrača su već dogovorili protokole u vezi sa putovanjima ekipa, medijima, reakcijama na lečenje, a istaknuta je važnost odgovornog ponašanja van klupskih trening centara.

Igrači moraju da se jave u klubove najkasnije do 28. jula.

Većina igrača izrazila je zabrinutost zbog situacije sa pandemijom i velikog broja zaraženih i tražili su od lige svakodnevna testiranja kako bi zaštitili sebe i porodice.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track