NAJVEĆE PREVARE U ISTORIJI SPORTA: Zbog ovih varalica se stidimo! VIDEO

NAJVEĆE PREVARE U ISTORIJI SPORTA: Zbog ovih varalica se stidimo! VIDEO

Ostali sportovi -

Kroz istoriju, mnogi sportisti su, blago rečeno, zaobišli pravila i poslužili se nedopuštenim sredstvima kako bi pobedili konkurenciju.

I dok se poštena igra uči od malena, postoje i oni koji su makijavelistički spremni učiniti sve za trijumf.

Ovo je lista sportista čija su varanja postala legendarna.

1. Kubanska trkačica Rosa Ruiz pobedila je 1980. godine na Bostonskom martonu popravivši svoje najbolje vreme za neverovatnih 25 minuta. Nakon samo osam dana ostala je bez titule jer je istraga pokazala, da je tokom trke na jednoj deonici koristila metro.

2. Bokser Luis Resto je 16. juna 1983. doslovno uništo do tada neporaženog Bilija Kolinsa juniora. Kasnije je otkriveno da je Resto na rukavicam imao gipsani zavoj.

3. Godine 1989. čileanski golman Roberto Rohas iskoristio je jednu baklju bačenu sa tribina kako bi povredio lice i tako izazvao prekid susreta sa Brazilom.

4. Najveći skandal u umetničkom klizanju dogodio se 1994. kada je muž i telohranitelj američke klizačice Tonje Harding angažovao razbojnika kako bi povredio njenu glavnu suparnicu Nensi Kerigen, što je dovelo do doživotne zabrane za Harding.

5. Španija se okitila zlatnom medaljom na košarkaškom Paraolimpijskom turniru u Sidneju 2000. godine. Međutim, samo dva člana zlatnih košarkaša bili su zaista invalidi.

6. Golman Geteborga Kim Kristensen smanjio je gol tokom jednog meča 2009. godine tako što je pomerio stativu.

7. Jedan belgijski biciklista zaradio je supenziju od šest godina jer je tokom Svetskog prvenstva u Belgiji koristio "bicikl na motorni pogon".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track