VEČITI DERBI U BOKSU U CENTRU BEOGRADA: Borovčanin sprema spektakl!
Foto: Bokserski Savez Srbije

Biće dobrih borbi

VEČITI DERBI U BOKSU U CENTRU BEOGRADA: Borovčanin sprema spektakl!

Ostali sportovi -

Veliki događaj, koji je osmislio Bokserski savez Srbije, planiran je za jesen, lokacija će biti Trg republike ili Kalemegdan.

Predsednik BSS Nenad Borvčanin, koji uspešno vraća naš boks iz nokdauna, objašnjava zašto je došlo do te ideje.

- Takvi mečevi su u zlatno doba boksa bili izuzetno popularni, a održavali su se na Tašmajdanu. I sami znamo koliko je popularnost Crvene zvezde i Partizana u ostalim sportovima. Zbog toga će ovaj događaj sigurno privući mnogo pažnje - kaže Borovčanin.

Svi najbolji srpski bokseri biće podeljeni u crno-beli i crveno-beli tabor, pa će koncentracija kvaliteta biti velika.

foto: Dragana Udovičić

- Imamo u planu da još podignemo boks u našoj zemlji, ali i šire. Ovo je samo jedan korak, jer ćemo večite da ubacimo u Superligu, pa će interesovanje biti još veće. Takođe, radimo na pokretanju Regionalne bokserske lige, a to bi se odlično uklopilo u celu priču - otkrio je Borovčanin.

Trenutno je najveći problem pandemija koronavirusa. - Pratimo situaciju. Večiti derbi u boksu planiran je za septembar ili oktobar. Videćemo kakvo će tada biti stanje. Sigurno je da ćemo primenjivati sve odredbe Vlade Srbije. Koliko će biti gledalaca i da li će ih uopšte biti, zavisi od virusa. Sigurno je da će biti direktnog televizijskog prenosa - zaključio je on.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track