LEGEDNI SNUKERA PAO MRAK NA OČI ZBOG KORONE: Mi mu dođemo kao laboratorijski pacovi, EKSPERIMENTIŠU SA ŽIVIM LJUDIMA
Foto: Profimedia

svetsko prvenstvo

LEGEDNI SNUKERA PAO MRAK NA OČI ZBOG KORONE: Mi mu dođemo kao laboratorijski pacovi, EKSPERIMENTIŠU SA ŽIVIM LJUDIMA

Ostali sportovi -

Višestruki svetski šampion, po mnogima i najbolji igrač snukera Roni O Saliven besan je na organizatore svetskog prvenstva koje se održava u Šefildu, zbog odluke da u dvoranu puste navijače uprkos opasnosti od zaraze Kovidom 19.

I nije jedini. Uz O Salivena su stali mnogi vrhunski igrači, a među najglasnijima je bio Antoni Hamilton, koji je od početka pandemije koronavirusa i te kako vodio računa o svim pravilima i propisima, piše mirror.co.uk.

- Hajde da zamislimo da se jedna osoba razboli i premine zbog virusa koji je pokupila u dvorani. To je onda jedna osoba koja je umrla bez ikakvog razloga, čisto zbog zabave - rekao je Hamilton, pa dodao:

- Ja spadam u visoko rizičnu grupu jer imam astmu. Za sve vreme karantina nisam video nikoga. Sam sam vežbao, sam sam radio sve poslove po kući. Dakle, kad uđem u dvoranu u kojoj je tri stotine navijača za mene neće biti nimalo prijatno. Dakle, njih 300 tokom 17 dana, mislim da je apsolutni rizik. A taj rizik nije dobar!

A onda je, još oštrije, reagovao Roni O Saliven i potpuno sstao na stranu Entonija Hamiltona. Čak je napravio i zanimljivu paralelu poigravši se prezimenom svog kolege:

- Držali smo ljude na distanci prethodnih meseci i sad treba da uđemo u sobu punu ljudi. Ne razumem, osim ako neko nema želju da umre, a postoje takvi i nije ih briga ni za šta. Ali ako ste odo onih koji brinu o zdravlju i uzimate to za ozbiljno kao Hamilton... U potpunosti shvatam kako se oseća. Mislim da nije vredno rizika. Možda bih mogao da shvatim da u sali bude 5.000 ljudi, pa bi tu bilo prihoda, ovako sa 200, ne shvatam poentu. Vidim da je osiguranje za Entonija Hamiltona manje nego za Luisa Hamiltona - rekao je O Saliven, pa zaključio:

- Možda bi trebalo da počnu sa testiranjem publike u nekom trenutku. Čujem kako ljudei govore da igrače snukera tretiraju kao laboratorisjke pacove. Morali su od nekoga da počnu, pa su odlučili da to budemo mi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track