Najnovije vesti

NEVEROVATNO ALI ISTINITO: Ako hoće u Tokio mora sebi da AMPUTIRA NOGU! Čovek u KOLICIMA ne može na PARAOLIMPIJSKE IGRE
Foto: Printskrin

da čovek ne poveruje

NEVEROVATNO ALI ISTINITO: Ako hoće u Tokio mora sebi da AMPUTIRA NOGU! Čovek u KOLICIMA ne može na PARAOLIMPIJSKE IGRE

Ostali sportovi

Džordž Bejts Britanski sportista sa invaliditetom ne može da se takmiči na paraolimpijskim igrama u Tokiju, jer ne ispunjava uslove za plasman na veliku smotru.

 Da dobro ste pročitali.

Problem je u tome što se njegov invaliditet, praktično oduzetost donjih ekstremiteta, ne tretira "kao dovoljan" da bi se takmičio, što je nateralo ovog momka na neverovatan potez da razmišlja o tome da mu se jedna noga amputira, kako bi ispunio uslove za takmičenje?!

Bejts je inače reprezentativac Britanije u košarci u invalidskim kolicima.

Njemu je još kao 11-godišnjaku, posle povrede na fudbalu, postavljena dijagnoza CRPS (Complex Regional Pain Syndrome), koji mu, osim što mu stvara bolove, onemogućava da hoda.

"Proklet sam što imam "pogrešnu vrstu" invaliditeta"kaže Bejts, koji se ne miri sa činjenicom da njegov hendikep, prema postojećim propisima, nije dovoljno ozbiljan da se takmiči na paraolimpijaskim igrama."

Pre tri godine je debitovao kao košarkaš u invalidskim kolicima, osvojio je čak evropsko i svetsko zlato, ali sada se pojavio problem pred olimpijske igre, zaista bizaran i tragičan

Neverovatno ali istini to zvuči da ovaj momak da bi uopšte mogao da učestvuje morao bi da amputira donji deo noge, ispod potkolenice.

Samo u tom slučaju bi stekao uslov da se takmiči.

Bejts je rekao da je imao priliku da amputira nogu kada je imao 14-15 godina...

"Tada sam odlučio da to ne uradim, imao sam tu opciju kad sam bio mlađi. Iz sadašnje perspektive, bolje da sam je odsekao" ,kaže ovaj hrabri Britanac, koji, nažalost, sada opet razmišlja o tako radikalnom koraku.

"Zbog propisa koji me onemogućavaju da se takmičim na olimpijskim igrama, možda ću biti primoran da opet porazmislim o toj teškoj odluci. To će biti velika odluka o kojoj ću razmisliti.", objasnio je ovaj nesrećni momak.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...