UKLETA TRKA KROZ POLJSKU: Prošle godine POGIBIJA, sada JEZIV SUDAR i teška povreda bicikliste! VIDEO
Foto: Printskrin

HOROR NA STAZI

UKLETA TRKA KROZ POLJSKU: Prošle godine POGIBIJA, sada JEZIV SUDAR i teška povreda bicikliste! VIDEO

Ostali sportovi -

Početak biciklističke Trke kroz Poljsku obeležio je strahovit sudar u finišu trke, posle kojeg je nekoliko biciklista hospitalizovano sa teškim povredama.

Holandski biciklista Fabio Jakobsen teško je povređen jer se pri brzini od 80 kilometara na čas zakucao u zaštitnu ogradu posle "duela" sa sunarodnikom Dilanom Grunevegenom i to pred sam kraj trke u ciljnoj ravnini maltene.

Njih dvojica su se borili da zauzmu što bolja poziciju, ali je Grunevegen preterao i teško povredio kolegu, koji je udario i u fotografa pored staze.

"Naš vozač Fabio Jakobsen je hospitalizovan posle sudara", objavio je njegov tim i dodao da se mole za njega jer je prebačen u kritičnom stanju.

Iz organizacije su nagovestili da će stariji Holanđanin biti sankcionisan.

"Mi se ne ponašamo tako. Razgovarao sam sa sudijama, Grenevegen će sigurno biti diskvalifikovan i videćemo da li će se završiti na tome", kazao je Česlav Lang, organizator trke.

"Bila je to nefer borba, jedan vozač je teško povređen, još dvojica lakše, kao i jedan sudija. Ostali vozači su dobro."

Što je najgore Incident se dogodio samo 12 meseci pošto je 22-godišnji belgijski sprinter Bjorg Lambreht izgubio život, nakon što je na Trci kroz Poljsku pao i udario u betonsku konstrukciju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track