Najnovije vesti

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Goran Marinković podelio sportsku opremu budućim šampionima u Ljuboviji i Bajinoj Bašti!
Foto: Sportski savet Srbije

Radna poseta

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Goran Marinković podelio sportsku opremu budućim šampionima u Ljuboviji i Bajinoj Bašti!

Ostali sportovi

Dok strpljivo čekamo da zajedno prevaziđemo situaciju sa virusom i da se sport vrati na sve terene, u Sportskom savezu Srbije pronalaze se načini da uz poštovanje mera plan bude sproveden.

1 / 7 Foto: Sportski savet Srbije

Tako je već dugogodišnje obilaženje teritorijalnih sportskih saveza nastavljeno i ove nedelje.

“U dogovoru sa predsednikom SSS Davorom Štefanekom želimo da nastavimo opremanje klubova na lokalu i rešimo probleme ukoliko oni postoje, da bi se svi skoncentrisali na rad sa decom i takmičenja koja nam svima nedostaju čim situacija to dozvoli”, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković pri obilasku Ljubovije i Bajine Bašte.

Čelnici Sportskog saveza Srbije su pre godinu dana posetili Ljuboviju, Marinković je želeo da vidi kako napreduje stanje u sportu. Na sastanku sa predsednikom opštine Ljubovija Milovanom Kovačevićem i predstavnicima lokalne samouprave i opštinskog sportskog saveza dogovorene su akcije koje će biti sprovedene, bilo je reči i o problemima vezanim za sportsku infrastrukturu, a Marinković je dao niz sugestija za prevazilaženje poteškoća. Predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Goran Blagojević uručio je zahvalnicu generalnom sekretaru SSS za pomoć i podršku u razvoju sporta u Ljuboviji. Nakon sastanka uručena je sportska oprema za košarkaške i fudbalske klubove Ljubovije. Ovog puta doneta je i oprema za sprovođenje akcije "Budi zdrava - vežbaj sa nama", besplatan program rekreacije za žene, koji čeka svoju realizaciju kada opasnost od pandemije prođe. Tom prilikom posećen je i teren FK Drina:

“Zahvaljujem se na gostoprimstvu kolegama iz Ljubovije. Obišli smo terene, podelili opremu i nadamo se da će ona olakšati rad klubovima u narednom periodu. Nadam se da će uspeti da realizuju svoje ideje, a Sportski savez Srbije će pratiti situaciju i pružati podršku koliko je to moguće”, istakao je Marinković.

Nastavivši uz Drinu radni sastanak održan je i u Bajinoj Bašti. Pored prirodnih bogatstava, brojnih akcija koje sprovodi opštinski sportski savez i hale koja je u završnoj fazi rekonstrukcije, bilo je razgovora i o obnovi postojeće infrastrukture SC "Braća Milutinović". Goran Marinković je i predsedniku opštine Radomiru Filipoviću kao i predsedniku Sportskog saveza Bajine Bašte Petru Rakiću i njihovim saradnicima predočio u koje se sve aktivnosti teritorijalni sportski savez može priključiti. Tako je dogovoreno da Bajina Bašta uzme učešće na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije 2021. godine i uđe u program za edukaciju sportskih stručnjaka koji će držati i besplatan fitnes svojim sugrađankama, takođe sledeće godine:

“Videli smo kratak film šta sve Sportski savez Bajine Bašte radi, akcije koje sprovode su odlične, pozdravljamo njihove ideje i želju da deci sa svoje opštine približe sport. Infrastruktura je zaista dobra, treba nakon hale obnoviti i atletsku stazu u sportskom centru, ali ono što je najvažnije sve objekte treba dobro održavati. Bajina Bašta ima ogroman potencijal za sportski turizam i povećanjem smeštajnih kapaciteta, na kome rade, verujem da će prepoznati mnogi klubovi i odlučiti se za pripreme upravo na ovom mestu. Raduje nas što su zainteresovani za priključivanje našim akcijama. Nadam se da će naša saradnja biti na sve višem nivou i da će mladi iz Bajine Bašte krenuti pravim putem, putem sporta”, rekao je Marinković koji je predsedniku SSBB uručio i sportsku opremu za lokalne klubove koji imaju odličan rad sa decom.

G. A. / Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...