HERKULES KAMP 2020: U toku je letnji tekvondo kamp koji se održava na 1000m nadmorske visine!
Foto: TK Herkules

HERKULES KAMP 2020: U toku je letnji tekvondo kamp koji se održava na 1000m nadmorske visine!

Ostali sportovi -

Od učesnika tu su tekvondo klubovi Vojvodina i Gitros iz Novog Sada i Kobra i Herkules iz Beograda. Kamp se održava prvi put u ovom sastavu i mislim da je ovo jedan pocetak sjajne saradnje.

Na kampu su takmičari i rekreativci a ceo kamp je osmišljen da se oni međusobno druže i zabavljaju, sami treninzi se rade sa pregršt rekvizita i opreme. Dok smo za takmičare obezbedili 4 para elektronskih oklopa daedo 2. generacije kako bi sto bolje uvezbali tehnike i situacije koje su propustili otkazivanjem svih turnira zbog nastale situacije. Na ovaj način sprečavamo da takmičari izgube nit sa takmicarskim tekvondom.

Preduzete su sve mere propisane od strane Vlade RS i Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva zdravlja. Treninzi se rade sa maskama u dve odvojene grupe gde svako dete ima po minimum 10m2 prostora za vežbanje.

Takodje ovo je prvi letnji tekvondo kamp u Srbiji na kome je učešće uzelo veliki broj paratekvondista koji su u inkluziji sa tekvondistima i ravnomerno sprovode sve trenažne aktivnosti. Na ovom kampu veliki broj paratekvondista članova reprezentacije Srbije koji su ujedno i nosioci velikog broja medalja sa evropskih i svetskih prvenstava, takodje sa nama je prva paratekvondiskinja u istoriji koja je kvalifikovana na POI u Tokiu.

foto: TK Herkules

Treninge pionira vode trener pionirske reprezentacije Srbije Aleksandar Andreevski diplomirani trener i Filip Rakic sa dugogodišnjim takmicarkama u formama i borbama Andrea Todorovic i Andjela Kujundzic.

Takmičarske treninge za kadete juniore, seniore i paratekvondiste vode treneri sa dokazanim takmicarskim i trenerskim iskustvom, nosiocem nacionalnog priznanja Draško Jovanov, Grand Master Bojan Todorovic, Kukiwon ispitivač, osvajac evropskih i svetskih medalja kao trener paratekvondista.

Stanimir Kujundzic trener TK Herkules.

Kamp se izvodi uz podršku Tekvondo Asocijacije Srbije, Beogradske tekvondo Asocijacije i Gradskog Sekreterijata za Sport za grad Beograd.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track