Najnovije vesti

OD KRVAVIH TUČA ZARADIO BOGATSTVO: Pogledajte kakvu kancelariju ima predsednik UFC! (VIDEO)
Foto: Printsreen/Barstool sports

Neverovatno

OD KRVAVIH TUČA ZARADIO BOGATSTVO: Pogledajte kakvu kancelariju ima predsednik UFC! (VIDEO)

Ostali sportovi

Oni koji prate MMA (mešovite borilačke veštine) odlično znaju ko je Dejna Vajt. Za one druge objasnićemo da se radi o američkom biznismenu, predsedniku najpopularnije MMA promocije UFC.

Pod njegovim vođsvom UFC je doživeo neverovatan uspon i popularnost, što je kompaniji donelo zaradu koja se meri u milijardama dolara. Još prošle godine bogatsvo samog Dejne Vajta procenjeno je na oko 500 miliona dolara, a ono se samo uvećava. UFC je prvi u doba pandemije koronavirusom priređivao borbe, što je donelo ogroman dodatni novac.

foto: AP

Vajt je jednom prilikom rekao da je njegova kancelarija u Las Vegasu, odakle vodi sve poslove, "Baddest office on the Planet" ili ako bismo preveli: Najluđa kancelarija na planeti.

A evo i zašto. Pored skupocnog nameštaja, kancelarija je ukrašena unikatnim predmetima i suvenirima koji imaju specifično značenje. Jedan od omiljenih Vajtovih poklona koje je dobio je ruska automatska puška AK47, popularni  "kalašnjikov". Ali ne običan... Ova puška napravljena je od materijala koji najbolje pokazuju zašto se ljudi ubijaju.

foto: Printsreen/Barstool sports

Telo je ukrašno dolarima, na vrhu je bajonet, a u providnim mecima nalaze se supstance zbog kojih se vode ratovi - nafta, zlato, kokein, krv, dijamatni i religijski simboli.

foto: Printsreen/Barstool sports

Na centralnom stolu su dva samurajska mača koja potiču iz 15 i 16. veka. dDjna, verovali ili ne, u kancelariji drži i fosilne ostatke glave pravog sabljastog tigra, koje je kupio na aukciji 2009. godine. 

foto: Printsreen/Barstool sports

Kao veliki fan grupa Beatsie Boys i Red Hot Chilly Peppers Dejna je od njih dobio na poklon gitare sa autogramima. Na zidu visi fotografija vredna 2,1 milion dolara...

Nepotrebno je govoriti da kancelarija poseduje vrhunski bar, mini bioskop, teretanu i mnoge druge stvari o kojima obični smrtnici mogu samo da sanjaju...

Pitanje je šta na ovo kažu borci. Nekolicina najboljih zarađuje veliki novac, ali oni prosečni uglavnom nisu zadovoljni. S druge strane, prvi čovek UFC ni sam ne zna koliko mu je bogatstvo.

Predrag Gajić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...