TRKA NA PET KILOMETARA: Startuje Prvo kolo vranjske trkačke lige (FOTO)
Foto: T.S.

atletika

TRKA NA PET KILOMETARA: Startuje Prvo kolo vranjske trkačke lige (FOTO)

Ostali sportovi -

Na Gradskom stadionu u Vranju, u petak, 28. avgusta biće održana trka u dužini od pet kilometara u okviru Prvog kola vranjske trkačke lige. Trka počinje u 19 sati.

"Okupljanje zainteresovanih je, u petak, u 18 sati i 45 minuta, na Gradskom stadionu. Učešće na svakoj trci je besplatno, neformalnog je i dobrovoljnog karaktera. Svakog ponedeljka objavljujemo lokaciju, dužinu trke kao i termin koji će varirati (petak, subota ili nedelja)", navodi organizator Atletski klub "Vranjski maratonci".

Trka je kružnog karaktera tako da će se svima onima koji ne mogu da pretrče predviđenu kilometražu računati svaki pretrčani kilometar. Vranjska trkačka liga namenjena svima koji žele trčati.

foto: T.S.

"Ne morate učestvovati na svakoj trci odnosno možete učestvovati kada god želite i trčati dužinu koja vama odgovara. Ovim putem želimo da promovišemo trčanje kao važan segment zdravog života. Pozivamo vas da se družimo, treniramo, trčimo, putujemo po Srbiji i svetu i ojačamo našu zajednicu koja postoji već dugo godina".

U periodu postojanja kluba "Vranjski maratonci" su učestvovali na skoro svim trkama u Srbiji.

"Zemlje koje smo do sada obišli i učestvovali na trkama su Makedonija, Grčka, Bugarska, Crna Gora, BiH, Hrvatska, Rumunija, Madjarska, Slovačka, Slovenija, Italija, Rusija, Malta, Kipar, Kina i Liban. Zahvaljujući Kristijanu Stošiću naš klub i grad mogu da se pohvale i osvojenim državnim prvenstvima i time da smo pobednici Beogradskog maratona", navode iz AK u Vranju.

(Kurir sport, T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track