VELIKO INTERESOVANJE ZA SEOSKE IGRE: Svi bi da bacaju kamen s ramena, obaraju ruke i vuku konopac!
Foto: SSS

spektakl zagarantovan

VELIKO INTERESOVANJE ZA SEOSKE IGRE: Svi bi da bacaju kamen s ramena, obaraju ruke i vuku konopac!

Ostali sportovi -

Seoske igre Sportskog saveza Srbije, koje su po prvi put organizovane u 2019. u pet opština, naišle su na veoma dobar odziv inu 2020. godini.

Čitava situacija sa pandemijom koronavirusa odložila je manifestacije, ali broj zainteresovanih opština za organizaciju ove manifestacije je udvostručen u odnosu na prošlu godinu.

“Dobili smo mnogo pozitivnih komentara prošle godine, pa smo odlučili da čitavo takmičenje podignemo na viši nivo. Nažalost, virus je zaustavio događaje, a sada smo svi željni novih aktivnosti, sporta i razonode. Svesni smo da ovaj tip takmičenja u 2020. mora da bude modifikovan, a da mere i preporuke za sprečavanje širenja zaraze moraju da se poštuju. Zato smo odlučili da sazovemo sastanak organizatora Seoskih igara na lokalnom nivou i zajednički nađemo najbolje rešenje”, rekao je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

Sastanku su prisustvovali predstavnici teritorijalnih sportskih saveza koji su prošle godine učestvovali u projektu Seoskih igara - Majdanpek, Kraljevo, Petrovac na Mlavi, Zaječar i Valjevo, kao i oni koji će ove godine da se priključe organizaciji - Ub, Sombor, Priboj, Velika Plana, Vranje i Kruševac.

Na sastanku je bilo reči o merama koje će svi morati da poštuju. Takmičenje bi trebalo da se održi bez publike, uz merenje temperature učesnicima, stalno nošenje maske svih koji u tom trenutku nisu na borilištu, kao i obavezna dezinfekcija ruku i rekvizita, uz držanje distance.

“Sa predloženim merama smo se svi usaglasili. Discipline u kojima će se takmičiti ostaju iste kao prošle godine, a veliko finale, koje će okupiti pobednike sa lokalnih takmičenja, trebalo bi da bude održano u Vrnjačkoj Banji poslednjeg vikenda u septembru. Nadamo se da će situacija biti povoljna i da ćemo se tada svi radovati sportu. Pratićemo situaciju”, zaključio je generalni sekretar Goran Marinković.

Seoske igre trebalo bi da se održe drugog i trećeg vikenda septembra na lokalnom nivou. Na programu će biti deset disciplina - mali fudbal, odbojka, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje štapa, nadvlačenje konopca, obaranje ruku, skok u dalj iz mesta, prelazak preko poligona, šah i narodno rvanje.

Spektakl je zagarantovan!

G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track