TAČNO ĆE NAM ZABRANITI SPORTOVE S REKETOM: Srpkinja Sara Lončar POČISTILA RIVALKE u Sloveniji, Mariji Sudimac bronza!
Foto: Badminton Savez Srbije

TAKO JE, BRE!

TAČNO ĆE NAM ZABRANITI SPORTOVE S REKETOM: Srpkinja Sara Lončar POČISTILA RIVALKE u Sloveniji, Mariji Sudimac bronza!

Ostali sportovi -

Usled pauze izazvane koronavirusom srpski badmintonci su čekali i vredno radili šest meseci, a sada je konačno došao red na takmičenja.

Prva stanica za sedmoro naših reprezentativaca bila je Mirna (Slovenija) i Svetski juniorski kup. Za sedmoro Srba i još oko 200 takmičara iz dvadesetak zemalja!

Za partije u Sloveniji najdublji naklon zaslužila je Sara Lončar. Sedamnaestogodišnja igračica osvojila je trofej u ženskom singlu, pobedivši u finalu, punom preokreta i neizvesnosti, Špankinju Luciju Rodrigez, inače šestog nosioca (2:1). Na taj način Lončareva se osvetila rivalki za pobedu u polufinalu nad Marijom Sudimac (osvojila bronzanu), kojom je sprečila novo veliko srpsko finale na svetskoj pozornici. Lončareva je put ka zlatu počela pobedom u drugom kolu trijumfom nad Slovakinjom Katarinom Haldovom (2:0). U trećem kolu je pala Slovenka Nika Brajković (2:0), a u četvrtfinalu Špankinja Ania Setien (2:1). U polufinalu naša reprezentativka je bacila na pleća Izraelku Heli Neiman (2:1).

foto: Badminton Savez Srbije

Lončareva je nastupila u još dve konkurencije u Mirni. U ženskom dublu sa Anđelom Vitman poražena je osmini finala od potonjih osvajačica najsjajnijeg odličja, Dankinja Klare Rober i Mete Verge (2:0), dok je u mešovitom dublu stala na korak od odličja. Sergej Lukić i ona su nakon pobeda nad Francuzima Natan Bege i Malije Hoareau (2:1) i Italijanima Alesandrom Vertuaom i Emom Pičinin (2:0) u borbi za polufinale predali španskoj kombinaciji Salvador Franko, Marija De La O Perez, zbog povrede našeg reprezentativca.

foto: Badminton Savez Srbije

- Mirna mi je bila velika škola, jer sam na ovom turniru naučila mnogo novih stvari za koje sam tek sada shvatila da su veoma bitne za badminton. U singlu sam od samog početka bila izuzetno stabilna, a uz ogromnu energiju završila sam turnir sa maksimalnim učinkom. Presrećna sam zbog toga. Zadovoljna sam i nastupom u ženskom dublu gde smo Anđela Vitman i ja pružile najbolju partiju u dosadašnjoj karijeri. Ostaje žal za boljim rezultatom u mešovitom dublu u kojem smo u meču za medalju, zbog povrede Lukića, bili sprečeni da pružimo pun otpor - rekla je Sara.

foto: Badminton Savez Srbije

Pored već pomenute četvorke boje Srbije branili su Vanja Rašeta, Mihajlo Tomić i Ivan Kovačević, a sadašnje i buduće šampione vodio je dvojac odličnih stručnjaka Milan Barbir i Nikola Mijačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track