TRADICIONALNA MANIFESTACIJA: Republičke sportske igre osoba sa invaliditetom u sredu na Borskom jezeru!
Foto: Shutterstock

bor

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA: Republičke sportske igre osoba sa invaliditetom u sredu na Borskom jezeru!

Ostali sportovi -

Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije održaće se u sredu 23. septembra na Borskom jezeru, a radi sprečavanja širenja zarazne bolesti izazvane korona virusom, ove godine takmičenja se odvijaju u atletici i šahu, ali ne i u stonom tenisu, streljaštvu i pikadu.

Takmičenje se održava 28. godinu zaredom sa ciljem promocije sporta medju osobama sa povredjenom kičmenom moždinom i aktivnog učešća osoba sa invaliditetom u životu zajednice, a poslednjih šest godina održava se na letovalištu kraj Bora.

"Ove godine prijavljeno je 15 ekipa iz 15 lokalnih udruženja iz gradova širom Srbije, ali sa smanjenim brojem takmičara u odnosu na prethodne godine, tako da očekujemo učestvovanje oko 80 takmičara, uglavnom korisnika invalidskih kolica", naveli su organizatori.

Ove godine nisu pozvane gostujuće ekipe saveza paraplegičara iz regiona.

Republičke sportske igre su najmasovnije okupljanje osoba sa invaliditetom na jednom mestu sa teritorije Srbije i uglavnom je reč o korisnicima invalidskih kolica.

Tu tradicionalnu sportsku manifestaciju podržalo je Ministarstvo za rad, zapošljavenje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije, kompanija "Inpharm" i pojedinačni donatori.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track